Sunday, October 21 2018
Posljednja vijest

URA otkriva: CUNGU U MINHENU REKLAMIRAO SOPSTVENE PARCELE O TROSKU OPSTINE!

ugovor dronSaopštenje za javnost Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA.

GP URA Ulcinj je došao je u posjed dokumenta iz kojeg se jasno vidi da se novcem građana finansira reklamiranje privatnih parcela aktuelnog gradonačelnika.

“Naime, ugovorom koji potpisuje Nazif Cungu traži se snimanje, između ostalog i njegove privatne parcele”, navodi se u saopštenju OO URA Ulcinj.

“Ugovor koji smo dobili na najslikovitiji način pokazuje svrhu ove lokalne vlasti, odnosnu politiku koja se vodi u Ulcinju. Taj ugovor pokazuje kako predsjednik Opštine koristi javna sredstva za snimanje dronom sopstveni plac koji se nalazi u zahvatu Lokalne studije lokacije Barbana, što potvrđuje list nepokretnost br. 166 kat.parcela 742 KO Gornji Štoj”, saopštili su iz URE.

“Takođe, po informacijama do kojih smo došli, ovo snimanje se koristilo za reklamiranje i izlaganje pomenutog placa na Sajmu nekretnina u Minhenu, koji se održao početkom ovog mjeseca. To govori da se na pomenutom sajmu, pored opštinske i državne imovine, reklamirao i predsjednikov plac na račun poreskih obveznika. Nije problem da Opština reklamira i privatne parcele, ali to mora da bude na transparentan način, a ne na način što će prvi čovjek grada zloupotrijebiti službeni položaj”-, navode u URI.

Iz URE tvrde da je na ovaj način Cungu kabinet gradonačelnika pretvorio u  agenciju za sopstvene nekretnine.

“Polazeći od ovog primjera jasno je svakome zašto je moralo da dođe do koalicije Cungu-DPS i zašto je Cungu protiv volje naroda uvukao DPS u lokalnu vlast. Zato i tolika žurba da se izradi Lokalna studija lokacije Barbana koja zahvata samo pomenutu parcelu, koja je za ovu lokalnu vlast imala veći prioritet nego većina drugih atraktivnih djelova grada”, zaključuju u URI.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top