Monday, July 16 2018
Posljednja vijest

URA otkriva: “EKSPERTI” KAPITULIRALI, OPSTINA TRAZI 300.000 OD MARKOVICA

DonacijaSaopštenje za javnost Građanskog pokreta URA Ulcinj.

Gradjanski pokret URA pokazao je danas dokument od 22. juna ove godine kojim se Predsjednik opštine obraća premijeru Vlade Dušku Markoviću, zahtjevom za donaciju u iznosu od 300.000 eura.

Ovaj skandalozan zahtjev za donaciju, koji treba da se obezbjedi iz budžetske rezerve, predstavlja samo priznaje da ova koalicija sa Cunguom na čelu nije u stanju da sanira stanje u Opštini i da nas blamira na svakom koraku.

Čak se u dopisu premijeru navodi da opštini Ulcinj prijeti blokada funksionisanja organa lokalne uprave zbog nedostatka sredstava. Ovakav skandal potpuno je novina čak i u zemlji kakva je Crna Gora, s obzirom da se donacije u principu traže ako se dese neke baš vanredne okolnosti, kao što su zemljotresi, poplave ili druge elementarne nepogode.

Opština Ulcinj i javna preduzeća, čiji osnivač je Skupština Opštine Ulcinj, se nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji. U opštini plate kasne tri mjeseca dok u nekim javnim preduzećima čak i preko godinu dana.  Ali, polazeći od toga da se nalazimo u julu mjesecu, odnosno u mjesecu u kojem su primici opštine najveći, zaključak se nameće sam od sebe, a to je da velika koalicija nedomaćinski upravlja budžetom Opštine.

Da je stanje zabrinjavajuće potrvrdio je i ministar finansija koji je odbio zahtjev Opštine Ulcinj za dodatnim kreditiranjem. Sve ovo ukazuje da su “eksperti” doživjeli potpunu blamažu.

Ako je to tako, kako lokalna vlast sama tvrdi, da nam prvi put u istoriji prijeti potpuna blokada organa lokalne uprave, onda pozivamo predsjednika da sazove sjednicu Skupštine i da informiše odbornike i javnost o tome. A ako nije, onda ovaj zahtjev za nas predstavlja samo pokušaj nastavka afere “Snimak” odnosno pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Po svemu sudeci lokalna vlast na svaki način pokušava da nađe sredstava za predizborna asfaltiranja i šminkanje grada. Napominjemo da ćemo uredno o svemu obavijestiti javnost, a ukoliko bude potrebe, nadležne ćemo prijaviti i Specijalnom tužilaštvu.

 

 

One comment

  1. Pričalo se da nema sreće u Ulcinj dok ne dođe DPS na vlast, evo ga DPS na vlast zajedno sa svojim satelitima i poslušnicima iz albanskih nacionalnih partija, i? Prijeti nam blokada do sada nezabilježena u istoriji Ulcinja. Glasajte stoko i dalje ove nesposobnjakoviće, neka vas opet kupe za 20 eura glupani!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top