Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

URA: Racun je u blokadi, “Otrant Olimpik” pred kolapsom, a vi pricate bajke o milijardama

URA“Velika kolacija na vlasti prevazišla je samu sebe. Postala je veća komedija čak i od 30 odbornika. Sva sreća pa gradjani nisu imali nikakva očekivanja od njih pa su se sami organizovali, jer da su čekali Opštinu završili bi u blokadi baš kao i Ulcinj”, stoji u reagovanju Bara Vukovića ispred OO URA Ulcinj na najave novih projekata, o kojima su pisali mediji prethodnih dana.

U Ulcinjskoj URA navode da ako se izuzme Parking servis, bolja naplatu boravišne takse i izraženi kulturni program, sve ostale aktivnosti izazivaju podsmijeh, naročito projekti o kojima se ovih dana priča.

“Umjesto da objasni kako ćemo platiti šest miliona eura za K1, gradonačelnik nam servira nekakve bajke o megalomanskim projektima. Saznali smo da taman dok budemo izlazili iz blokade, bićemo bogatiji za resort od ni manje ni više nego milijardu eura, sportski aerodrom i fabriku lososa”, ističe Vukovic.

“URA se raduje svakoj investiciji, ali usporite malo, da nam ne pozli na ovoj vrućini. Odmah da kažemo: projekat koji se tiče Mavrijana, prezentovali ste sebi samima. To je komično, nego da postavimo par pitanja. Pitamo Vas: je li tačno da ste kumu jednog funkcionera platili 14.000 eura da napravi animaciju koja se prikazala zaposlenima u Opstini. Kakvu ulogu je imao i predsjednik mladis DPS-a Tuzi, Marjan Junčaj i koliko je njemu isplaćeno iz gradske kase za ovaj projekat? Ovo više liči ne neko uslovljavanje i reketiranje potencijalnog investitora jer elementarna je logika da svaki investitor želi da ima slobodu u projektovanju projekta u kojeg će uložiti sopstveni capital. Tim prije što za tu lokaciju nije ni započeta procedura donošenja detaljnog plana. U detaljnu analizu projekta ovoga puta nećemo ulaziti i ako je svakome jasno da betonsko čudo koje je prikazano nema nikakav mediteranski šmek. Samo da se i ova animacija ne pretvori u one drvene barake koje podsjećaju na neki ski centar, a nalaze se u centru Štoja”, navodi se u saopstenju.

“Kada je riječ o aerodromu, već su ga najavljivali na desetine gradonačelnika prije vas. Za sada je tamo samo jedan zmaj, koji je ručno izradio nas sugradjanin i veliki zanatlija. Da nije njega, ta površina bi služila samo za ispašu ovaca. A kada je riječ o lososima, prvo morate da riješite pitanje otpadnih voda, u suprotnom, treba otvoriti sušaru, jer će lososi odmah izlaziti kao dimljeni”, ističe Vuković.

“I tako, dok radnici ne primaju plate, a fudbalski klub ‘Otrant Olimpik’ sezonu počinje bez centa na racunu, vi pričate bajke. Pritom, ni to vam nije dosta, nego i gradite na divlje, a optužujete Vladu da vas ne razumije. Strašna vam je logika, kao da to nije to ona ista Vlada koju cine DPS i manjinski sateliti ili se tu nešto promjenilo. Ako jeste, dobrodošli u opoziciju!”, navodi Vuković.

“Zato, smanjite malo glas. Za sada je situacija prilično simpatična i izaziva podsmjehe, ali nije rečeno, kad krene zima da sve ovo neće dobiti jednu tužnu notu. Zato pamet u glavu! Manje priče, a više rada. Tu smo za svaku pomoć ako vam treba, ako ništa makar da ne donosite nezakonite odluke, bez kvoruma i suprotno proceduri. I prestanite da pričate neistine! Mali je grad, svi sve znaju”, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje član OO Ulcinj URA Baro Vuković.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top