Monday, May 21 2018
Posljednja vijest

URA: SKANDALOZNA ODLUKA FUDBALSKOG SAVEZA

Omer BajraktariSaopštenje za javnost OO GP URA Ulcinj.

Ponašanje Fudbalskog saveza Crne Gore, koji je pokrenuo disciplinski postupak protiv FK OTRANT OLIMPIK zbog isticanja albanske zastave je skandalozan. Ovaj postupak više liči na postupke iz doba komunizma i nije primjeren za zemlju koja pretenduje da uđe u EU.

Neka gospoda iz saveza izađu malo iz primitivne i antievropske svijesti i neka idu na bilo koju utakmicu u EU i šire i neka se uvjere da se na utakmicama ističu zastave raznih zemalja i sa raznih kontinenata, bez ikakvog sudskog ili prekrsajnog epiloga.

Po logici crnogorskog saveza, na nekom takmičenju evropskog ili svjetskog ranga koji bi se hipotetički organizovao u Crnoj Gori niko od navijača ne bi smio istaći nijednu zastavu strane države!? To je u normalnom svijetu nezamislivo, ali kod nas je, izgleda, sve moguće.

Mi smo sigurni, da ukoliko bi se radilo npr. o isticanju zastave Njemačke, savez ne bi reagovao. To kažemo i zbog slučaja ulcinjskog ugostiteljca Skendera Alovića, koji je kažnjen po sličnom osnovu i po antievropskim metodama.

Stoga pozivamo Fudbalski Savez Crne Gore da se bavi suštinskim stvarima za fudbal, a to su sportska infrastruktura i pomoć klubovima, a ne ovakvim metodama i radnjama koje nikome ne doprinose.

3 comments

 1. kakva zamjena teza, i perfidna izjava. abazoviću, barjaktari i ekipo iz URE. da vi nešto rečem.

  Ulcinj je crnogorski grad, grad svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. i vazda će to biti.

  dakle, isticanje albanske zastave na utakmicama FK otranta (kao i svakog drugog kluba iz Ulcinja) nema mjesta. Ovo nije svjetsko prvenstvo. tako da mješate babe i žabe. i vi ti to dobro znate, nego hoćete da dižete sebi cijenu. slaba vam je pamet, pa nadomeštate ovakvim petljavinama.

  svako neka drži u svojoj kući zastavu koju želi, i to nikome ne smije da se osporava. Međutim, na utakmicama lokalnog tima, mogu se isticati samo zastave tog kluba ili eventualno navijačke grupe. svaka zastava, a naročito albanska izaziva provokacije. a kome to treba???

  dakle, ne izigravajte licjemere, poštujte državu đe živite. država i vlast koja rukovodi državom nisu sinonimi. to su različite stvari. no to će vam abazi objasnit , on je to valjda učio.

  Naprijed Otrant!!!!

 2. Poštovani, pogledajte malo na ostalim terenima po Evropi, npr. kad se igra el klasiko između Reala i Barse vidjećete zastave npr. Hrvatske, dakle u španskom nacionalnom prvenstvu, da ne idemo dalje po evropskim terenima. Ali ovdje je provokacija, kako ste naglasili NAROČITO albanska zastava, ja sam siguran da je bila istaknuta bilo koja druga zastava (npr. švedska) ne bi ništa bilo, ali albanska je trn u oku i izaziva alergijske reakcije, crvenilo a možda i bjesnilo pojedinih.

 3. Ulcinj Zvezdin grad

  Nema potrebe isticati nacionalne zastave ne isticemo ni mi Srpske zastave dok igra Otrant.Ovde hoce da se politika uvuce u klub nema potrebe to raditi.
  Idemo u prvu ligu napred Otrant.
  Otrant je klub svih nas Ulcinjana mesovitos nas ujedinjuje.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top