Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

URA u Ana Malit: MORAMO STVORITI USLOVE DA OMLADINA OSTANE U ULCINJU

 

URASinoć je na Anamalskom području, GP URA počeo sa direktnim razgovorima sa građanima Ulcinja, a u susret predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu.

To je bio prvi u nizu susreta čiji je cilj prezentacija političke ponude na lokalnim izborima.

Ukazano je na mnogo problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani ovog područja, te saopšten plan rješavanja istih i mjere koje predviđa program URA za razvoj Ulcinja i Anamalskog područja.

Na početku sastanka, predsjednik Pokreta URA Dritan Abazović se obratio prisutnima ukazujući da opština Ulcinj ne zaslužuje da bude najsiromašnija primorska opština i da za takvo stanje postoje brojni krivci, ali da je veliki dio odgovornosti i na građanima Ulcinja.

“Nećemo se osvrtati na druge, niti nas interesuju. Mi smo čista opcija za građane. Uskoro kreće prezentacija najkreativnijeg i najkonkretnijeg programa, koji svoju osnovu bazira na ekonomskom razvoju kao i očuvanju i unaprijeđenju kulturnog i istorijskog nasljeđa i tradicije, a koji imaju izuzetan značaj za Ulcinj. To je jedini način da zadržimo omladinu u našem gradu i pokrenemo privredu. Moramo mijenjati ovakvo stanje, jer ovako očigledno više ne ide”, kazao je Abazović na sastanku.

Građani Ana Malit su bili konkretni u svojim pitanjima i komentarima a koji su se odnosili na iseljavanje građana sa ovog područja, nepostojanja prevoza kao komunikacije sa gradom, pitanja poljoprivredne proizvodnje, obrazovanja, kulture, ali i političkim odnosima nakon izbora.

Iz ove partije su saopštili da je ovo prvi radni sastanak, a da URA u narednom periodu planira da obiđe sve mjesne zajednice u Ulcinju i predstavi konkretne mjere kako prevazići postojeće probleme i unaprijediti život građana Ulcinja.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top