Wednesday, July 18 2018
Posljednja vijest

URA: VLAST PROKUVALA – RACUNI ZA SMECE VISOKI KAO ZA STRUJU

URA, Ulqini gjeneratave te rejaZadnji računi za komunalne usluge koje su građanima Ulcinja ispostavili iz JP “Komunalne djelatnosti” predstavljaju samo potvrdu da ova vlast nije dorasla poslu kojim se bavi. Nakon što je  Opstina je podigla stopu poreza na nepokretnosti, boravišnu taksu, cijenu vode, sada je to uradila i sa računima za odvod smeća.

Udarati po džepu gradjana i to na najgrublji način odraz je totalne nesposbnosti, velikog neznanja i zelje da se na “najlakši” mogući nacin dodje do prihoda, kako bi se namirili partijski apetiti u obliku zaposljavanja i raznoraznih tendera, pogotovo sada pred izbore.
Gradjanski Pokret URA je od početka bio protiv povećanja cijena komunalnih usluga jer smatramo da to nije pravi nacin povecanja prihoda i stabilizacije finansijskog stanja. Najbolji i najpravedniji nacin jeste da se poboljsa naplata i da se naplata vrsi od svih korisnika bez “privilegovanih”. Ovo što sad radi JP „Komunalne djelatnosti“ je javašluk i ispoljavanje frustracije. Veće fakture ispostaviće se redovnim platišama, dok će oni koji su izbjegavali plaćanje to vjerovatno ciniti i u buduće. Nema nikakve logike da isti iznos treba da placaju oni koji izdaju 15 kreveta i oni koji izdaju 50, 100 ili 150 kreveta?! A najgore od svega jeste da oni koji izdaju najveci broj kreveta i oni koji ne žive u Ulcinju ne plaćaju gotovo ništa. Neka se gospoda iz vlasti bave ovim problemom, jer, opet ponavljamo, najlakše je povećati cijene usluga i udariti po redovnim platišama. Ali, to se ne zove sistem, vec legalna pljačka! Nema mjesta u svijetu gdje su racuni za odvod smeća jednaki ili čak i veći od racuna za elektricnu energiju. Kakav skandal!

Sigurni smo da je ovakvoj nakaradnoj, neznavenoj i bahatoj vlasti došao kraj. To čak i nije kraj, već brodolom! Ulcinj treba novi koncept, novi sistem uprave i prije svega poštenu vlast koja voli svoj grad i ne reketira svoje gradjane!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top