Wednesday, April 8 2020
Posljednja vijest

“Vijesti”: Nrekic “pere ruke”, tvrdi da nije rekao da DPS zaposljava po partijskoj liniji

Ljoro Nrekic, Loro NrekiqPredsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić, saslušan je danas u ulcinjskoj policiji na navode o partijskom zapošljavanju koje je iznio u tekstu „Zapošljavamo po partijskoj liniji“, objavljenom u Vijestima u nedjelju 2. februara, saznaju Vijesti.

Nrekić je saslušan po nalogu osnovnog državnog tužioca Faruka Resulbegovića.

U izjavi policijskim inspektorima Nrekić je negirao da je novinaru Vijesti, tokom razgovora, rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji.

„Kao što možete vidjeti, u tekstu stoji da se protivim takvom zapošljavanju a kada sam govorio o tome mislio sam na situaciju u opštini koju sam zatekao kada sam došao na čelo prije godinu i po“, kazao je Nrekić, prenio je sagovornik Vijesti iz istrage.

Tužilaštvo je ekspresno reagovalo istoga dana kada je tekst objavljen i pokrenulo izviđaj, saopšteno je nezvanično Vijestima.

Po nalogu Resulbegovića, prema istim saznanjima, biće provjerena sva zapošljavanja od kada je Nrekić postao predsjednik Opštine u maju 2018.

„U toku su provjere, ukoliko se dokaže da je bilo toga, biće procesuirani svi odgovorni, bez obzira o kome se radi“, kazao je Vijestima sagovornik iz istrage.

Vijesti posjeduju audio zapis razgovora novinara sa Nrekićem.

Nrekić je rekao da u Opštini postoji 190 stalno zaposlenih radnika i 90 preko, koji su rezultat partijskog zapošljavanja.

To je kazao odgovarajući na pitanje – zašto je u zadnje vrijeme evidnetno zapošljavanje u komunalnoj policiji, uprkos tome što Opština kuburi sa viškom zaposlenih. Na pitanje da li i DPS zapošljava partijski, Nrekić je odgovorio “DPS završava kao i oni“.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top