Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

„Vijesti“ o krizi vlasti u Ulcinju: NEMA PREKOMPOZICIJE, IZBORI SVE BLIZI

Potpresjednik DPS Svetozar Marović uzalud je prije dva dana pokušavao da ubijedi lidera Demokratske partije Fatmira Đeku da prihvati prekompoziciju vlasti u ulcinjskom Parlamentu i zaključi privremenu koaliciju sa Forcom i DPS-om o vršenju vlasti na lokalnom nivou do redovnih izbora u oktobru naredne godine, pišu „Vijesti“.

Taj list navodi da je najraniji termin za izbore druga polovina decembra, ali ocjenjuje da je teško blagovremeno sazvati skupštinu i skratiti mandate. Svi akteri u Ulcinju se slažu da bi lokalni parlament trebao da zasjeda i usvoji nekoliko odluka od interesa za građane. „To sam i rekao na svim dosadašnjim sastancima, ali i da bi izbori bili jedino prihvatljivo i fer rješenje trenutne situacije“, izjavio je Đeka.

Gradonačelnik Ulcinja i lider Force Nazif Cungu kazao je da njegova partija ne bježi od izbora, ali da je grad u cajtnotu. Na pitanje zašto Forca i DPS ne formiraju sami vlast, jer u lokalnoj Skupštini imaju natpolovičnu većinu, on je kazao da ne želi da komentariše odluke koalicionih partnera. „Mi smo sa Đekom partneri na lokalnom nivou, a zajedno sa DPS-om na državnom. To je njihova stvar“, kazao je Cungu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top