Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

Visi sud: POTVRDJENA OSLOBADJAJUCA PRESUDA ZA TODOROVIC I SCEKIC

 

Visi sudViši sud u Podgorici potvrdio je u junu ove godine presudu Osnovnog suda u Ulcinju kojom je granična policajka Vesna Todorović oslobođena optužbe da je počinila krivična djela “zloupotreba službenog položaja” u sticaju sa krivičnim djelom “falsiifikovanje službene isprave u saizvršilaštvu”.

Istom presudom njena kćerka Karnela Šćekić oslobođena je optužbe za krivično djelo „falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu“.

U obrazloženju presude navedeno je: “Naime, krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 st 1 KZCG čini ono lice koje napravi lažnu ili izda neistinitu ispravu ili preinaći pravu ispravu u namjeri da se takva isprava upotrijebi ako prava ili ko takvu lažnu ili neistinitu upotrijebi kao pravu, ili mje nabavi radi upotrebe, dok je st. 2 istog člana inkrimisano djelo iz st. 1 učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, mjenice, čeka, javne, službene ili druge knjige koja se mora voditi na osnovuzakona. Da bi se radilo o ovom krivičnom djelu potrebno je postojanje objekta radnje, odnosno neophodno je da je dokazano da je isprava falsifikovana“.

Dodaje se i da „tokom postupka nijesu potvrđeni činjenični navodi optužbe jer sporni pasoš nije pronađen niti oduzet od okrivljenih ili nekih drugih lica, da bi se isti mogao podvrgnuti vještačenju i utvrđivanju njegove autentičnosti.“

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top