Sunday, May 31 2020
Posljednja vijest

Vlada: KRIVICNA PRIJAVA ZBOG ISTICANJA ALBANSKE ZASTAVE

Ministarstvo kultureMinistarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave Crne Gore, saopšteno je iz te instutucije.

“Kako je na navedenom skupu bio istaknut simbol susjedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnijećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora. Ističemo jos jednom da manifestacije kulture ne smiju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva. “Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da njeguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbjegnute. Jer, zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane”, zaključuje se u saopštenju.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top