Friday, January 22 2021
Posljednja vijest

Vlada: „MORSKO DOBRO” DA UMANJI NAKNADE KORISNICIMA

Velika PlazaVlada Crne Gore je zadužila Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom da pripremi izmjenu Plana korišćenja sredstava tog JP za 2020. godinu, u skladu sa zaključkom Upravnog odbora o umanjenju ugovorene naknade za korišćenje morskog dobra za ovu godinu, u cilju ublažavanja posledica prouzrokovanih koronavirusom, saopšteno je iz kabineta premijera Duška Markovića.

Kako se navodi, ugovorena godišnja naknada za korišenje morskog dobra korisnicima/zakupcima koji obavljaju sezonsku djelatnost na kupalištima, privremenim lokacijama, pristaništima i dr. u zoni morskog dobra za maj i jun 2020.godine umanjuje se u visini od 30 odsto.

“Korisnici morskog dobra čiji su hotelski objekti određeni za potrebe karantina oslobađaju se u cjelini obaveze plaćanja ugovorene godišnje naknade za 2020.god. Korisnicima privremenih ugostiteljskih objekata-restorana u zoni morskog dobra koji obavljaju djelatnost tokom čitave godine umanje se godišnja naknada za period od 90 dana odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni u visini od 20 odsto“, zaključuje se u saopštenju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top