Thursday, April 26 2018
Posljednja vijest

Vlada: NA STANDU CRNE GORE U KANU PREDSTAVILA SE I OPSTINA ULCINJ

 

MIPIM Kan, CHANESMinistarstvo održivog razvoja i turizma ove godine je na sajmu investicija MIPIM u Kanu predstavilo pripremljene projekte i prikazalo investicioni potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina.

Iz Ministarstva su kazali da su posjetiocima štanda i potencijalnim investitorima predstavljene aktivnosti koje Vlada sprovodi u cilju turističke valorizacije potencijala sjevernog regiona i ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture.

“Posjetioci će moći da se upoznaju i sa podsticajnim mjerama i olakšicama koje investitorima nude lokalne vlasti i država”, dodaje se u saopštenju, koje prenosi Mina biznis.

Delegaciju Crne Gore na sajmu MIPIM, koji se završava danas, predvodi resorni ministar Pavle Radulović.

On je učestvovao na sastanku koji je namijenjen visokim vladinim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmijenili ideje i iskustva o potrebama gradova i regija za održivim investicijama.

Radulović je tokom sajma imao niz sastanaka sa graditeljima, planerima prostora i predstavnicima hotelskih operatora, kao i sa potencijalnim investitorima.

“Tokom razgovora sa predstavnicima stranih štampanih medija prisutnih na MIPIM-u Radulović je predstavio turističke i investicione potencijale Crne Gore, kao i ciljane mjere koje Vlada preduzima u stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investitora”, saopštili su iz Ministarstva.

Radulović je ocijenio da je razvoj visokokvalitetnog turizma ključna odrednica crnogorskog razvoja, a da je posebna pažnja u velikom dijelu usmjerena na uravnoteženje regionalnog razvoja Crne Gore.

Crna Gora, kako su rekli iz Ministarstva, veliku šansu vidi u razvoju zone Bjelasice i Komova, na kojoj je predviđena realizacija osam novih planinskih rizorta orijentisanih na cjelogodišnje poslovanje, u skladu sa međunarodnim standardima planiranja, izgradnje i upravljanja.

U okviru crnogorskog štanda predstavila se i Opština Ulcinj, kao i kompanije Adriatic Marinas, Azmont Investments i Northstar sa svojim projektima Porto Montenegro, Portonovi i Montrose.

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina, koji je poznat po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja.

Sajam okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući prisustvo najvećoj izložbi razvojnih projekata i izvorima kapitala sa svih strana svijeta.

Na MIPIM-u učestvuju investitori, finansijske institucije, hotelske grupe, agencije za nekretnine, najveće konsultantske kompanije u toj oblasti, lokalne vlasti.

MIPIM nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kako ući u partnerstva, kao i mogućnost susreta sa ključnim investitorima u neformalnom okruženju.

Ovogodišnji sajam je okupio preko 23 hiljade posjetilaca, profesionalaca iz branše, uključujući više od 5,3 hiljade predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupa.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top