Sunday, August 25 2019
Posljednja vijest

Vlada: USVOJEN PLAN ZA 7.000 NOVIH KREVETA NA VELIKOJ PLAZI

Vlada, QeveriaVlada Crne Gore je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o donošenju Državne studije lokacije „Dio sektora 66 – postojeća hotelska grupacija i modul I“ – Velika plaža.

Kako se navodi, ovaj planski dokument obuhvata prostor površine preko 200 ha na krajnjem zapadnom dijelu Velike plaže.

Dodaje se da prostorni koncept stvara mogućnost za izgradnju preko 7.000 novih hotelskih ležajeva visoke kategorije, raspoređenih u velikim hotelskim rizortima orjentisanim prema plaži, od kojih se zahtijeva ispunjavanje najstrožih ekoloških standarda, ali i u manjim turističkim naseljima pozicioniranim uz putni pravac Ulcinj – Ada Bojana.

Usvajanjem ovog plana stvara se mogućnost za nastavak investicionih ulaganja u turističke, sportsko-rekreativne, uslužne sadržaje i infrastrukturu u opštini Ulcinj, sa akcentom na održive vidove turizma, koji prednost daju boravku turista u prirodnom okruženju. O tome svjedoče visoki kriterijumi koje su planeri postavili pred buduće hotelske operatere, koji između ostalog predviđaju i preko 160 m2 ozelenjenih površina po hotelskom ležaju“, ističe se u saopštenju sa sjednice.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top