Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

Vlada: ZA PRIKLJUCENJE NELEGALNIH OBJEKATA DO OSAM GODINA ZATVORA

vlada-crne-goreVlada je juče usvojila prijedloge izmjena zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kojima se zabranjuje priključenje na infrastrukturu nelegalnih objekata, odnosno neprijavljenih gradilišta.

Između tri mjeseca i osam godina zatvora dobiće onaj ko priključi ili dozvoli da se na infrastrukturu priključi gradilište, objekat u izgradnji ili izgrađeni objekat, za koji nije podnijeta prijava građenja, dokumentacija, odnosno građevinska dozvola za složeni inženjerski objekat.

 

U Krivični zakonik se sele još neke prekršajne odredbe iz zakona o planiranju i gradnji za koje je bila predviđena novčana kazna od pet do 40 hilhada eura. Zatvorom od šest mjeseci do pet godina kazniće se ko započne građenje bez prethodne prijave i dokumentacije, ili gradi objekat suprotno revidovanom glavnom projektu, odnosno odluci nadležnog organa o zabrani građenja. Kazna od jedne do osam godina zatvora sleduje onoga ko započne izgradnju složenog inženjerskog objekta bez građevinske dozvole ili gradi objekt suprotno dozvoli i revidovanom glavnom projektu, ili odluci o zabrani građenja.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top