Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

Vodosnadbijevanje i otpadne vode: POCETKOM JESENI RASPISIVANJE TENDERA

VodacomU Opštini Ulcinj održan je sastanak sa predstavnicima Njemačke razvojne banke – KFW i predstavnicima zajedničkog uslužnog i koordinacionog društva za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje – DOO Vodacom. Tema sastanka bila je realizacija projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u opštini Ulcinj, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić naglasio je da je ovo projekat od velike važnosti za Opštinu Ulcinj i da sve opštinske službe stoje maksimalno na raspogaganju kako bi što prije počela njegova realizacija.

V.d. izvršna direktorka i glavna pravnica Vodacoma, Nada Krivokapić, rekla je da su se trenutno pojavili neki problemi sa kompanijom koja treba da radi reviziju projekta zbog različitog tumačenja novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ali da vjeruje da su na dobrom putu da to rješenje. Ona je dodala da očekuje raspisivanje glavnog tendera za izvođenje radova u septembru ili oktobru ove godine.

Glavni inženjer KFW banke za Jugoistočnu Evropu i Tursku Dirk Vallerien rekao je da je za ovu njemačku banku bitno da projekat bude održiv u smislu da JP Vodovod i kanalizacija Ulcinj ima dovoljno prihoda za održavanje i upravljanje novim sistemom nakon njegove izgradnje.

Projekat unaprijeđenja vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Ulcinj, za koji se Opština Ulcinj zadužila 20 miliona eura kod njemačke KfW banke, obuhvata rehabilitaciju i izgradnju 65,3 km vodovodne mreže. U prvoj fazi planira se, pored ostalog, i rehabilitacija izvorišta i pumpnih stanica, rekonstrukcija postojećeg rezervoara kapaciteta 1.600 m3 u Bijeloj Gori, te izgradnja dva nova rezervoara kapaciteta 6.000 m3 i 300 m3 u Brajši i Đeranama.

Planirane mjere obuhvataju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u užem gradskom jezgru u dužini od 1,6 km i rehabilitaciju podmorskog ispusta Đerane u dužini od 1,1 km.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top