Saturday, February 23 2019
Posljednja vijest

Vrtic “Solidarnost”: Najmladji Ulcinjani uče o pticama selicama 

Solana UlcinjCentar za zaštitu i proučavanje ptica i Društvo Martin Šnajder Jakobi u periodu od 8. do 15. februara organizuju radionice  o pticama selicama u svim vaspitnim jedinicama JPU „Solidarnost“.
Centar već duži niz godina organizuje edukativne interaktivne radionice u cilju formiranja svijesti kod djece o pravilnom ophođenju prema životnoj sredini, sa fokusom na ptice i njihova staništa. Takođe, CZIP je dio Spring Alive kampanje, koju vodi BirdLife International, svjetski autoritet u zaštiti ptica gdje članovi ove mreže organizuju niz različitih radionica i izleta za djecu gdje djeca uče o životnim navikama ptica selica i o važnosti njihovog očuvanja.
Djeca kroz vizuelnu i audio prezentaciju uče o interesantnim životnim navikama ptica selica, posebno o vrstama koje borave u Ulcinju.
S obzirom na značaj Ulcinja na mapi ornitologa, a i potrebe edukacije najmlađih o prirodnom bogatsvu kojeg grad ima, na proljeće će biti realizovane radionice o pticama Ulcinjske solane, gdje će biti organizovana posjeta ovom području.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top