Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

Zavrsen fudbalski turnir na Velikoj plaza: NOVOPAZARCI NAJBOLJI

Prvi međunarodni fudbalski turnir “Trofej Miljana Miljanića” završen je u nedelju na veliko zadovoljstvo i organizatora i učesnika turnira.

Iako u relativno kasnom periodu godine, jer je počela školska godina i takmičenja u ligama, turnir je okupio 8 ekipa u dvije starosne kategorije: 2002. i 2003. godište.

U mlađoj kategoriji najviše uspjeha imala je Akademija fudbala FK “As” iz Novog Pazara koju predvode direktor Adem Preljević i trener Emir Koca koji su u finalu bili bolji od nikšićke “Anderbe” sa trenerom Ljubom Petrovićem.

U borbi za treće mjesto više sreće i umješnosti imali su dječaci “Sutjeske” iz Nikšića protiv domaćeg “Federala”.

Za najboljeg igrača ovog godišta proglašen je Semin Goruzdić iz “Asa” dok je pehar kao najbolji strijelac zaslužio njegov kolega Amar Nurović, za najboljeg golmana proglašen je jos jedan dobar izdanak “Sutjeskine” škole, Božo Kovačević.

Nikšićka “Anderba” bila je uspešnija kod godišta 2002. od drugoplasiranog “Federala” i trećeplasirane barske “Bonbonjere” i u toj konkurenciji najbolji igrač je Nikola Janjić iz “Anderbe”, najbolji strijelac je Igor Pajović iz “Anderbe”, dok je pehar kao najbolji golman zasluženo podigao Ardit Gorana iz ulcinjskog “Federala”.

“I pored okolnosti kasnog početka organizacije turnira više smo nego zadovoljni jer su ekipe, treneri i djeca iz Ulcinja ponijeli lijepe utiske. Zbog toga imamo obavezu više da nastavimo sa organizacijom ovog turnira jer Velika plaža i fudbalski centar ‘Caušević’ imaju uslove za tako nešto”, izjavio je glavni organizator turnira “Trofej Miljana Miljanića” Mišo Caušević.

On je zahvalio svim ekipama, trenerima i roditeljima koji su učinili da u Ulcinju počne jedna tradicija koja ima za cilj da baštini i njeguje sve vrijednosti Ulcinja i Crne Gore, dodajući da “treba nastaviti putem velikog našeg i svjetskog Miljana Miljanića”. “Zahvalnost dugujemo i štampanim i elektronskim medijima koji su takođe dali svoj doprinos u afirmaciji ‘Trofeja Miljana Miljanica’”, rekao je Caušević.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top