Thursday, August 6 2020
Posljednja vijest

Zbog prijetnji sudiji: KUZMAN U SPUZU

Krivično vijeće Osnovnog suda u Baru donijelo je sinoć rješenje o određivanju  pritvora poznatom fizioterapeutu Srđanu Kuzmanui i on je sproveden u Istražni zatvor u Spužu.  

Kuzman je prije dva dana uhapšen na osnovu prijave sudije Osnovnog suda Amira Đokaja. Kuzman je optužen za krivično djelo „napad na službeno lice“ na osnovu Đokajeve tvrdnje da mu je sa šetališta na Maloj plaži uputio prijetnje: „što me  gledaš sudijo, kako te nije sramota, kakvu si presudu donio, drži dobro gaće zbog toga, ne znaš ti ko sam ja, nisam ti ja kao ovi odavde“.

Kuzman je u policiji izjavio da sudiji nije prijetio već mu se obratio, nakon što ga je Đokaj upečatljivo gledao, riječima: “zašto me gledate tako uporno sudija, vjerovatno što ste pošteno sudili moj slučaj, ili možda želite da me prepadnete da ni ulicom slobodno ne šetam“.

Branilac Kuzmana advokat Vesna Gačević – Rogova izjavila je za „Dan“ da je u  slučaju predmeta Kuzman napravljeno najviše presedana procesne prirode u sudskoj  praksi. “Mislim da navedeno dovoljno govori o tome da se radi  o unaprijed pripremljenoj stvari i da se ovim pokušava discpilinovati građanstvo da ne smije odreagovati ni na šta”, kazala je ona.

Direktor NVO Mogul Džemal Perović ocijenio da se „radi se o nevjerovatnom slučaju hajke i pokušaja zastrašivanja jednog od najaktivnijih građana, zviždaču koji ukazuje na kršenja ljudskih prava i hrabro iznosi sumnje u zloupotrebe i korupciju u ulcinjskom sudu i tužilaštvu“.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top