Monday, January 21 2019
Posljednja vijest

Zec: AKO „KARISMA“ ZAKUPI ADU, GRADICE AERODROM U STOJU

Radomir Mikan ZecIzvršni direktor zakupljenog dijela Hotelsko-turističkog preduzeća ,,Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec izjavio je da je plan hotelske grupacije “Karisma” i njihovog strateškog partnera “TUI grupe” ulaganje i na ostrvu Ada.
“U slučaju investiranja na Adi Bojani, u Karismi su kategorični kada su u pitanju kućice i vikendice na strani ostrva, da to ne bi bio njihov problem. Karisma kao odgovorna kompanija kojoj je ekologija i zaštita životne sredine prioritet smatraju da treba urediti kompletnu infrastrukturu Ade. Radi se o veoma ozbiljnoj kompaniji, a i zakup Ulcinjske rivijere veoma je značajan državni projekat. Ugovor je ispoštovan i do sada je uloženo do 14 miliona eura”, kazao je Zec “Pobjedi”.
Kako je objasnio, ako dogovori oko zakupa Ade budu uspješni sljedeći korak Karisme biće izgradnja aerodroma u Štoju jer će to biti potreba njihovog strateškog partnera TUI koji goste dovodi svojim avionima.
“Ovo je početak vraćanja Ulcinja na turističku mapu Evope. Prije 50 godina Ulcinj je bio metropola crnogorskog turizma sa 6.200 kreveta, šest mjeseci sezone i uskom saradnjom sa TUI i mislim da je ovo početak vraćanja Ulcinja na evropsku scenu”, kazao je Zec navodeći da samo u prvoj fazi nakon otvaranja Holidej vilidž Montenegro Karisma treba da zaposli više od 300 radnika.
“Poslije prve investicije i rušenja hotela Olimpik zato što je tehnološki masakriran oni nastavljaju sa podizanjem hotela Lido, sa pet zvjezdica”, rekao je Zec.
Što se tiče zakupa ostrva Ada on tvrdi da su pregovori u toku, da su zbog sezone zaustavljeni, ali da misli da će do kraja godine biti konkretizovani.
“Po nekim mojim saznanjima TUI je tražio da se ostrvo Ada ,,očisti“ od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uslovima bi počeo izgradnju raznoraznih sadžaja”, kazao je Zec dodajući da je u planu i izgradnja velikog aerodroma u Štoju.
Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta, koja uspješno posluje i poznata je po svom inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj svojim gostima. Karisma u svom portfoliu ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji. Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče prvenstveno zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 dijamanta

3 comments

  1. “Po nekim mojim saznanjima TUI je tražio da se ostrvo Ada ,,očisti“ od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uslovima bi počeo izgradnju raznoraznih sadžaja”,
    Koliko je meni poznato nelegalni objekti nisu oni koji redovno placaju porez drzavi i zakup zemljista morskom dobru.
    Da li je Tui mislio i na njih kad je rekao da sve treba ocistiti sa one strane mosta tojest ostrva Ade…

  2. Kao gost hotela Ada Bojana i to decenijski mogu samo sa zaljenjem da konstatujem da ce ada uskoro postati nedostizan san kako Crnogorcima koji su tu dolazili da provedu produzeni vikend ili odmor tako i nama gostima koji smo uzivali u ada takvoj kakva jeste. Dali sve mora da se pretvori u hotele sa 4 I 5 zvezdica , dali je moguce da firma Ulcinjska rivijera nije nasla za shodno posle nekoliko vrlo uspesnih godina da na mesto porusenih bungalova podigne nove i neka tu bude 5* za goste sa dubokim dzepom i sa onim ljudima koji su dosli na more da bi se kupali u bazenima ispred bungalova .

    • Da I samo da dopunim ja kao turista koji je dolazio na 20 dana svake godine u hotel Ada Bojana kakav je bio do sada sam ostavljao minimum jos toliko novca sto restoranima u Ulcinju ili na ostrvu ili u kaficima ili po prodavnicama i sl. Gosti Karisme uz duzno postovanje njihovog novcanika ne potrose ni pet evra na potrosnju van hotela . To su gosti koji gledaju da ako mogu avionom slete u hotel da ne vide nikog da ne vide nista legnu na lezaljke sve svoje prohteve zadovolje u samom hotelu jer imaju sve all uplaceno I tako do zadnjeg dana . U svim turistickim mestima sirom Spanije (zajedno sa ostrvima) I Italije a I dalje su mestani ogorceni na taj tip hotela jer su njihovi gosti samo njihovi i niko drugi od tih gostiju ne vidi ni eurocent , cak i roba,hrana i pice koja se distribuira po tim hotelima se donosi specijalno za te hotele i nije iz domacih prometa .

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top