Saturday, August 8 2020
Posljednja vijest

Zeleni korak i Green Life: U PONEDJELJAK OKRUGLI STO O SASKOM JEZERU

 

Liqeni i Shasit, Sasko jezeroNVO Zeleni korak i NVO Green Life organizuju u ponedjeljak, 16. decembra sa početkom u 10h, okrugli sto „Šasko jezero netaknuti resurs Ulcinja“ koji ima za cilj da pokrene diskusiju o pitanju upravljanja Šaskim jezerom i njegove zaštite.

Okruglom stolu će prisustvovati predstavnici Opštine Ulcinj, resornih ministarstava i institucija koje se bave zaštitom prirode u Crnoj Gori.

U okviru ovog događaja biće predstavljeni projekti i istraživanja sprovedena na ovom području u prethodnom periodu, kao i istraživanje i analiza politika, nedostataka i potreba, te efikasnosti upravljanja Šaskim jezerom sa setom preporuka o aktivnostima koje je potrebno sprovesti u narednom periodu.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Šasko jezero netaknuti resurs Ulcinja“ koji ima za cilj analizu trenutnog stanja na Šaskom jezeru i iniciranje daljih koraka u pravcu zaštite istog.

Realizacija projekta traje šest mjeseci, a finansijski je podržan od strane FAKT-a kroz program De fakto razvoj, koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top