Thursday, August 13 2020
Posljednja vijest

Zenka: Podigla me samohrana majka, najbolje znam koliko zena moze da bude jaka

ZenkaMinistar za ljudska i manjinska prava je na sjednici Ženskog parlamenta kazao da ga je podigla samohrana majka i da najbolje zna koliko jedna žena može da bude jaka.

-Najbolje znam kako je biti borac. Najbolje od većine znam koliko jedna žena može da bude jaka i i koliko može da se samožrtuje za porodicu. Živi sam svjedok toga- rekao je on.

Kaže da ponekad i ,,mi sami činimo greške, pa tiho ugrožavamo žensku ravnopravnost“.

-Evo, ja juče zamalo da zaboravim da mi je godišnjica braka. Da mi nije bilo kćerke…Eto, nakon 30 godina i to se desi. I na taj način jedna mala nepažnja čini ogroman problem, u smislu toga da povređujemo dušu nekoga. Valja uvijek krenuti od sebe – rekao je on.

Crna Gora je, istakao je Zenka, prepoznala vrijednost žene i odredila je tri smjernice, preko kojih će najbolje uticati na ravnopravnost žena. Lako je, kaže on, reći: politička participacija, ekonomsko osnaživanje žena, borba protiv nasilja.

-Trebamo raditi na tome. Prije svega u porodici, u zajednici u lokalnoj zajednici. Učiti od pozitivnih primjera, to nam je najbitnije. Nismo isti kao prije 15 godina, mnogo smo bolji danas, ali treba još da radimo da bismo stigli gdje treba da budemo – kazao je on.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top