Sunday, August 9 2020
Posljednja vijest

Zenka: SLOGOM SIRITI UVIJEK SVIJETLE PORUKE BAJRAMA

 

Met ZenkaPovodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka uputio je čestitke.

“Bajram ujedno znači kraj mjeseca posta, kroz koji se, suzdržavanjem od uživanja u jelu i piću, suzbijajući ono loše u čovjeku, afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti. Ovaj ramazan će biti upamćen i po ograničenjima, koja su usljed borbe sa pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, još više istakla potrebu discipline i odgovornog odnosa prema drugima i prema sebi, da bismo zaštitili i najveću vrijednost – ljudski život. Neka dani nastupajućeg Bajrama budu ispunjeni vjerom u vrijednosti univerzalnog dobra, ljubavi, uvažavanja i poštovanja između svih ljudi”, kaže se u čestitki Zenke.

On je poručio da želi da i ovaj praznik vjernici provedu u krugu porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom šire uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama.

“Neka nas Bajram učvrsti na pravom putu, međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada koji dugo baštinimo. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post i sva dobra djela učinjena u ovom mjesecu”, istakao je Zenka.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top