Wednesday, January 27 2021
Posljednja vijest

Zvanicno: U ULCINJU OKO 22 HILJADE KREVETA

Prema zvaničnim podacima, na ulcinjskoj rivijeri ima nešto oko 22 hiljade kreveta. Najviše registrovanih ležaja je u privatnom smještaju, oko 18 000, dok je u hotelima 3800 kreveta. Ostatak čine kampovi i odmarališta.

Obrađivači Nacrta Prostorno-urbanističkog plana Ulcinja do 2020. godine, koji bi se uskoro trebao naći na javnoj raspravi, procjenili su da na teritoriji ove opštine ima još gotovo 40 hiljada ležaja koji posluju u „sivoj zoni“, odnosno da u Ulcinju u privatnom smještaju može da odmara 56 270 gostiju.

Inače, tim dokumentom se planira da za sedam godina u ovoj opštini bude 48 450 kreveta. Od toga broja, gotovo 30 hiljada bi bilo u hotelima, dok bi broj ležaja u privatnom smještaju bio pet puta manji, i spao na tek 11 600.

One comment

  1. OVO U VEZI KREVETA JE APSOLUTNA NEISTINA . ULCINJ OD KRUCA DO STOJA IMA PRIBLIZNO 200 HILJADA KREVETA!! OVO SU PODACI KOJI SVI ZNAMO I DA NAM OPSTINA NE DAJE NIKAKVE INFORMACIJE. DUBROVNIK GRAD KOJI POSJECUJU GOSTI VISOKO PLATEZNE MOCI IMA REGISTROVANIH 25 HILJADA KREVETA I PRAVI GODISNJI PRIHOD OD PREKO 4 MILIJARDE DOLARA. CRNA GORA PO ZADNJIM PODACIMA IMA TURISTICKI PRIHOD OD 700 MILIONA . SMIJESNO I TUZNO , KO IOLE ZNA MATEMATIKU ZNA DA JE U DVA GRADA CRNE GORE OKO 350 HILJADA KREVETA. A JOS U ULCINJU JE I NELOJALNA KONKURENCIJA , JER NA SAMO 5 METARA CIJENA KREVETA VARIRA OD 10 DO 3 EURA :)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top