Monday, June 17 2019
Posljednja vijest

ZZZ: POZIV MLADIMA SA VISOKIM OBRAZOVANJEM ZA POSAO

 

PosaoZavod za zapošljavanje (ZZZ) pozvao je u petak nezapošljene koji imaju do 30 godina da se prijave na Program osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja „Stop sivoj ekonomiji“.

Prijavu na poziv mogu podnijeti nezapošljeni koji imaju visoko obrazovanje, u obimu od najmanje 180 kredita, radno iskustvo u najkraćem trajanju od devet mjeseci i do 30 godina.

“Program će se sprovoditi za 180 nezapošljenih u trajanju od šest mjeseci. Tokom trajanja programa učesnici će se uz rad osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenicima Poreske uprave, njih 80, Uprave za inspekcijske poslove, njih 60, i Uprave policije 40 osoba”, navodi se u pozivu, koji prenosi agencija MINA.

Učesnici će se osposobiti za registraciju poreskih i obveznika doprinosa i osiguranja, kontrolu ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji, prijem i obradu poreskih prijava, obradu i sređivanje poreskih evidencija, primjenu pozitivnih poreskih i propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i zaštite životne sredine i hemikalija.

Učesnici Programa će raditi i na realizovanju upravnih i drugih mjera i radnji radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, radu u call centrima, praćenju i kontroli internet sajtova i društvenih mreža u dijelu nelegalnog pružanja usluga i trgovine putem interneta, realizaciji projekta Budi odgovoran, kontroli prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, prijavljivanju i odjavljivanju boravišta stranaca, davanju saglasnosti za odobrenje privremenog boravka, izdavanju viza strancima i vođenju evidencija u vezi stranih državljana.

Učesnici će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu od 300 EUR.

Poziv nezaposlenima otvoren je osam dana od objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i na sajtu ZZZ.

Prijava na poziv podnosi se birou rada, na obrascu koji se može preuzeti u birou rada ili sa sajta ZZZ-a. Podnosilac, uz prijavu na poziv podnosi CV na obrascu koji se može preuzeti sa sajta Uprave za kadrove i dokaz o stečenom radnom iskustvu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top