Vuković: NAŠ OSNOVNI CILJ JE VRAĆANJE BUDŽETSKOG KREDIBILITETA

„Osnovni cilj Ministarstva finansija je jačanje budžetskog kredibiliteta, kao jednog od parametara povjerenja u institucije i u tom dijelu vidimo značajnu ulogu Državne revizorske institucije“, poručio je ministar finansija Novica Vuković na otvaranju konferencije “Mreže Vrhovnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata” na temu revizije završnog računa, koja se održava u Budvi.

Ministar Vuković kazao je, da zbog uloge i značaja koji ima u budžetskom procesu i jačanju institucija, Državna revizorska institucija predstavlja najvažniji instrument parlamentarne kontrole.

Ministarstvo finansija i Vlada u cjelini, Državnu revizorsku instituciju vide kao značajnog partnera i podršku u djelovanju ka promociji odgovornog trošenja javnih sredstava i upravljanja javnom imovinom, što je ujedno imperativ u postupanju ove Vlade, jer bez jačanja menadžerske odgovornosti u upravljanju javnim sredstvima nema stabilnih javnih finansija, kazao je ministar Vuković na današnjem skupu u Budvi.

Ministar je poručio da su, kao važan aspekt revizije Završnog računa budžeta, preporuke DRI značajan input i za naredni budžetski ciklus i samim tim moraju biti jasne, precizne, ostvarive i utemeljene na principima kvaliteta. Naglasio je da mu je drago da je jedan segment konferencije usmjeren upravo na podizanje kvaliteta preporuka vrhovne revizije i njihov uticaj na dalji rad subjekata revizije i povećanje pažnje i odgovornosti u upravljanju javnim sredstvima i donošenju odluka, zasnovanih na principima dobrog upravljanja.

Dvodnevnu konferenciju u Budvi organizuje Mreža vrhovnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU uz podršku SIGMA-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih