A.Resulani: KO SE “KRIJE“ IZA INSTAGRAM PROFILA „RADIONICA PAŠTE“

Ima samo 30 godina, a možemo slobodno reći da je biznismen. Možda ga mnogi ne znaju po imenu, ali dok stignemo do toga, otkrićemo vam samo da je to momak koji pravi najbolju domaću paštu, u raznim bojama i formama (oblicima), kojima je skoro dodao i prve ulcinjske lazanje.

Zove se Danilo Mihailović, a više će nam otkriti on lično tokom razgovora za Portal Ul-info.

Odakle ideja za jedan ovakav posao?

Moram priznati da ideja nije moja. Tokom 2017. godine razgovarajući sa mojim sveštenikom o planovima za budućnost, on mi je dao nekoliko prijedloga. Prijedlog da se bavim proizvodnjom pašte mi se učinio interesantnim pa sam već posle par mjeseci odlučio da to bude moja profesija.

Kakav je bio, ili kako ti ocjenjuješ tvoj početak u ovom poslu?

Početak je bio interesantan upravo iz razloga što nisam imao nikakvo predznanje. Rado se sjećam početaka, prve mašinice za domaću paštu i mušeme na kojoj sam mijesio. I dalje imam fotografiju prve pašte koju sam napravio.

Čim sam naučio osnove proizvodnje počeo sam da dodajem povrće i dobili smo paštu u boji, sličnu ovoj koju imamo danas.

Sada te ima svugdje po Crmoj Gori, nakon nekoliko godina neprestanog rada i truda. Možeš li reći da si zadovoljan sa ovim što si postigao?

Tako je, naše pašte ima u marketima i restoranima širom Crne Gore. Uprkos pandemiji u prethodne dvije godine mogu reći da sam zadovoljan. Mnogo je izazova, promijenile su se prilike i tendencije na tržištu, teško je opstati, a kamoli napredovati. Zadovoljan sam prije svega što opstajemo a mogu slobodno reći da smo u određenim segmentima posla ostvarili značajan napredak.

Koji proizvod pripremaš sa više ljubavi, a koji je “hit “na tržištu?

Moj favorit su taljatele sa 5 vrsta povrća. To je proizvod kojim sam se predstavio kupcima na samom početku bavljenja proizvodnjom pašte i preko kojeg sam uspostavio mnoge kontakte i saradnju. Šarene taljatele su temelj na kojem se već godinama gradi brend “Radionica pašte”.

Otkud ideja za ”ulcinjske lazanje“ ?

Prvo ću reći da sam ponosan na projekat “Šarene ulcinjske lazanje” koji je realizovan uz pomoć nevladinih organizacija “Martin Schneider Jacoby” i “Centar za zaštitu i proučavanje ptica”. Cilj je bio podizanje svijesti o ulcinjskoj Solani, promocija Solane i Ulcinja, stvaranje nečeg novog i autentičnog. Ja sam odlučio da napravim novi proizvod, jedinstven u svijetu u ovoj kombinaciji i da ga posvetim Solani i svom gradu kako bih na svakom mjestu gdje se lazanje nađu promovisao kako solanu tako i sam Ulcinj.

Ti si već svoj hobi pretvorio u profesiju, ali interesuje nas da li planiraš da razvijaš svoj biznis? Mozda od kućne radionice da se pretvori u neku veću fabriku i na taj način doprineseš otvaranju novih radnih mjesta za tvoje sugrađane?

Posao se razvija iz dana u dan. Nekad brže nekad sporije, ali uvijek ide naprijed. Za sada je to porodični posao. Vremenom se stvaraju uslovi i potrebe za radnicima, pa vjerujem da će neko od sugrađana postati dio “Radionice”. Hoće li radionica prerasti u fabriku zavisi od mnogo faktora. Tržište diktira u kojem pravcu i kojem obimu ćemo se razvijati.

Ovo čime se ti baviš još uvijek etiketiraju kao ZANAT. Jesu li te nekad “osudili“ zbog toga u našoj sredini, jer se ovo često označava ženskim poslom?

Bilo je raznih komentara, skepticizma i sumnji u ispravnost moje odluke da se bavim proizvodnjom pašte. Nijednog momenta nisam posumnjao u svoj izbor profesije. Nemam problem što sam posle fakulteta počeo da učim zanat, čak mi je i zadovoljstvo što sam sve sam naučio, uz mnogo truda i grešaka. Iz tog razloga mi je još draže što ljudi širom Crne Gore danas “Radionicu pašte” prepoznaju kao simbol za provjerenu domaću paštu proizvedenu u Ulcinju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 9. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović,

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera