Abazović: Nova Vlada sljedeće sedmice, najlogičnije da mi budemo vlast u Ulcinju

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izjavio je da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, a formiranje nove vlade očekuje tokom sedmice.

Abazović je kazao je da su u Ulcinju dobili 14 mandata. “Naravno da sam proglasio pobjedu. Ne razumijem, hoće li da se formira neka druga koalicija – srećno bilo. Sve mogućnosti su na stolu. Može da se desi i da imamo stabilnu vlast u kojoj bi učestvovala naša koalicija. To bi bilo logičnije, ali ništa nemam protiv ako oni nađu zajednički jezik. Ali ako ovo nije pobjeda, 43 odsto građana je glasalo listu Za novi početak. Mislim da je to jedan sjajan rezultat, i dovoljno govori o onome “izborna volja građana”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

“Očekujem da i DPS i njegovi protivnici budu konstruktivniji i bolji”, kazao je Abazović.

On se nadovezao i na izbore u Beranama, gdje je kakao kaže, zadovoljan.

Dodao je da rezultati izbora u Ulcinju i Beranama dovoljno govore o navodnoj izdaji izborne volje.

“Do sada je bio narativ da je 98 odsto stanovništva protiv manjinske vlade, sad ispade 55 odsto u Beranama, a 100 odsto u Ulcinju su za manjinsku vladu”, naveo je Abazović

“Vjerujem da smo nakon ovih izbora korak bliže formiranju nove Vlade. Ako neko ne želi manjinsku Vladu, onda je jedino rješenje da se ide na izbore”, dodao je Abazović.

Na pitanje kada se može očekivati da predstavi sastav nove Vlade, te da li će se ići bez SD-a i SDP-a on je kazao da je on spreman te da će se ove sedmice znati.

On je poručio kako će nova Vlada počivati na potpisnicama memoranduma, među kojima su URA, SNP i partije manje zastupljenih naroda, ali da ne treba ići sistemom isključivanja ni kada su u pitanju SDP ili SD.

“Da li će se tome još neko pridružiti – nemam ništa protiv. Ali moraju da znaju da sa tim ne mogu da trguju, niti da se pravdaju nekim velikim patriotizmom. Vidjećemo ove sedmice ko će sve biti u Vladi”, istakao je on.

“Do kraja sedmice očekujem da dobijemo Vladu.Ako neko ne misli da treba da dobijemo Vladu, nije nikakav problem, onda treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Abazović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu