Apel ljubitelja Maslinade: OVAJ PREKRASNI PROSTOR POSTAJE LOGOR U ZICI

Posmatrajući i uživajući u bogatstvu koje nam je priroda dala, a preci sačuvali i oplemenili, ne možemo se čudom načuditi kako tu ljepotu svakog dana uništavamo.
Posebno nas boli što se gotovo svakodnevno govori o revitalizaciji Maslinade, a kroz nju se sve teže prolazi od koza, magaradi, konja, krava, ovaca i divljih svinja, koje uništavaju kako masline tako i nove nasade.
O svemu smo obavještavali udruženja maslinara Ulcinja, Komunalnu policiju, Javno preduzeće za zaštitu i uzgoj divljači i opštinske funkcionere. Svi su oni redovno obećavali da će nešto preduzeti, ali na terenu ništa nije napravljeno. Čak je i Skupština opštine donijela odluku o zabrani držanja stoke u Maslinadi, ali se ni ona ne poštuje.
Maslinari plaćaju porez državi i traže da se njihova imovina zaštiti od deset familija koje već godinama ugrožavaju hiljadu porodica i njihove posjede. Zato se ne treba čuditi što Maslinada postaje logor u žici. Vlasnici maslina se moraju stoga izlagati nepotrebnim troškovima zbog ćefa dvadesetak nesavjesnih sugrađana.
A mi smo se s razlogom dičili činjenicom da posjedi u Maslinadi nikada nijesu bili ograđeni.
Da apsurd bude potpun „Društvo za zaštitu i uzgoj divljači“ zabranjuje lov na štetočine u Maslinadi.
Nadamo se da će nakon ovog našeg javnog apela nadležni organi preduzeti konkretne mjere i zaštititi nas i našu imovinu od ovakvih neželjenih pojava. U suprotnom, bićemo prinuđeni da se sami organizujemo, navodi se u Apelu ljubitelja Maslinade koji je upućen našem Portalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Skupština opština: IZABRANI POTPREDSJEDNICI OPŠTINE I IZBORNA KOMISIJA
Skupština opština: IZABRANI POTPREDSJEDNICI OPŠTINE I IZBORNA KOMISIJA

Na prijedlog predsjednika Opštine Omera Bajraktarija, Skupština opštine je u ponedjeljak izabrala dva potpredsjednika Opštine Ulcinj. Riječ je o Beqiru Selli, funkcioneru Demokratske partije, i

Ulcinj: SEZONA ZA OKO 30 ODSTO BOLJA NEGO LANE
Ulcinj: SEZONA ZA OKO 30 ODSTO BOLJA NEGO LANE

Iz Vlade Crne Gore zvanično je saopšteno da očekuju znatno bolju sezonu nego prethodne godine. “Svi pokazatelji koje imamo govore tome u prilog, da smo

Promaši i osvoji GEJMERSKI LAP TOP!
Promaši i osvoji GEJMERSKI LAP TOP!

Koliko puta si sastavio tiket misleći da je dobitan, ali se desi da promašiš samo jedan par? U periodu od 01.06. do 30.06. u Meridianu

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike.

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: