B.Dabić: ZAŠTO SE ŽENE VRAĆAJU U RAJ NA ULCINJSKU ŽENSKU PLAŽU?

Uvala između Male i Velike plaže u Ulcinju jedinstven je ženski raj na zemlji. Mistično mjesto na kome se žena osjeća potpuno opuštenom, i taj poseban ugođaj  trebate doživjeti dok boravite u Crnoj Gori. Efekti su višestruki u šta ćete se uvjeriti nakon prvog dolaska na Žensku plažu.

Čudo prirode na obali Jadranskog mora je ljekovita Ženska plaža u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu Ulcinju. Jedina plaža “rezervisana” samo za žene. To je mjesto gdje se žena na poseban način zbliži sa prirodom i posveti sebi – zdravlju, ljepoti, njezi.

Vjerovali, ili ne, tajnovitost ženske plaže ostaje iza kapije koju čuva jedan muškarac. Ulcinjani poštuju pravila da je ovo mjesto “ženski raj”. Ako stranac – neznanac poželi ući, ljubazno mu se objasni da je Ženska plaža “rezervisana” samo za nježniji pol.

Zašto je Ženska plaža ljekovita?

Jaki izvori mineralne sumporne vode u moru, u uvali okruženoj borovima, čist vazduh i miris mora u prijatnoj mediteranskoj klimi čine Žensku plažu ljekovitom. Idealan ambijent  za uživanje, ali i dobrobit za zdravlje i ljepotu.  To je dokazala nauka.

Ljekovitost vode je ispitana početkom 20. vijeka i od tada ljekari je preporučuju za  liječenje steriliteta uz redovne medicinske tretmane.  Zbog blagodeti sumorno – mineralne vode u morskoj ljekari preporučuju Žensku plažu i za kožna oboljenja, kao i za respiratorni trakt.

Sumporna voda izvire u plićaku. Talasi čiste morske vode uz sumpornu stvaraju  mikro i makro molekule  pogodne za prirodnu aerosol terapiju.

Najljepši osjećaj je doći izjutra kad se miješa miris guste borovine i vode koja odiše mineralima. Neponovljiv je osjećaj koji možete doživjeti u božanstvenom  ambijentu ženskog kutka na planeti Zemlji.

Spečifična je gustina, tamno zelene morske  vode na Ženskoj plaži. Ta gustina vode se osjeća tokom kupanja.  Dio plaže u dužini od 50-tak metara je šljunkovit, a dubina postepena. Sa stijenovitih ploča ženama se otvara pogled na plavu pučinu.  U desnom dijelu uvale  je pećina. Baš tu su naslage mineralnog blata, odličnog za piling kože koja posle ovog prirodnog tretmana dobija svilenkastu mekoću.

Ljekari preporčuju da nerotkinje dođu u ranim jutarnjim satima na Žensku plažu, sunčaju se i kupaju potpuno nage. Od maja do oktobra na plažu isključivo mogu doći žene, dok u zimskoj dobi zbog lijepog ambijenta na plažu dolaze i muškarci i djeca.

U blizini Ženske plaže, prema Ulcinju nalaze se bajkoviti usjeci i prolazi, male pećine koje plivajući možete otkrivati, obići i uživati u čarobnoj kreaciji prirode.

Odlasci  na Žensku plažu su dani koje posvećujete sebi, svom zdravlju i ljepoti. Tokom boravka u Crnoj Gori minimalno jedan dan rezervišete samo za sebe, bićete oduševljene. Pozitivnu energiju koju akumulirate na Ženskoj plaži prenosite svojim najdražim.

Zajedno možete uživati tokom obilaska starih gradova Bara i Ulcinja, a zatim svako izabrati svoj kutak na plaži, dame na Ženskoj, a džentlmeni na jednom od obližnjih kupališta između borova i mora.

(tekst i foto: Biljana Dabić, Avetours-montenegro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

B. Hasani: Intervistë me Ulqinakun, kryetarin e Komunitetit Shqiptar Katolik në Australi Lekë Ndreka

Abazović najavio planove i za Galeb, Albatros i Veliku plažu: ŽELIMO DA ULCINJ DOBIJE NOVU VRIJEDNOST

Đeka za TVCG: OVO JE POLITIČKA AGONIJA, NAJPRIJE MANJINSKA VLADA, PA IZBORI

Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović srdačno su dočekani u Njujorku od strane naše dijaspore koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine, Ana Malita, Plava i Gusinja, saopšteno je iz

Razrješenja i imenovanja u Upravi prihoda i carina: I POSLIJE ULCINJANINA ULCINJANKA
Razrješenja i imenovanja u Upravi prihoda i carina: I POSLIJE ULCINJANINA ULCINJANKA

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj elektronskoj sjednici razriješila dužnosti v.d. direktora Uprave prihoda i carina mr Aleksandra Damjanovića. On je na toj poziciji bio šest mjeseci i prema nepodjeljenom

Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI
Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović srdačno su dočekani u Njujorku od strane naše dijaspore koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine,

Opština Ulcinj: U nedjelju na Pristanu ULtra Green Campaign
Opština Ulcinj: U nedjelju na Pristanu ULtra Green Campaign

U okviru kampanje ULtra Green, u nedjelju, 24.10.2021 godine, u periodu od 11:00 do 15:00 časova, na Maloj plaži, biće organizovana prezentacija kampanje i djeljenje brošura. U 13:00 časova prisutnim novinarima

Jednim klikom do bonusa, bez ikakvih uslova!
Jednim klikom do bonusa, bez ikakvih uslova!

Uplata depozita nikad lakša – Deponuj putem e-banking, banke ili pošte i na tvoj nalog će automatski biti uplaćen bonus – 5% na uplatu! Registrujte se na meridianbet.me online platformu i kao poklon dobrodošlice

Likovna kolonija: U ULCINJU SE OKUPILO 50 UMJETNIKA IZ REGIONA
Likovna kolonija: U ULCINJU SE OKUPILO 50 UMJETNIKA IZ REGIONA

“Peta Regionalna slikarska kolonija ‘Ulcinj na platnu’ je praktično šlag na vrlo uspješnu turističku 2021. u ovoj opštini”, ocijenio je na otvaranju ove manifestacije direktor Turističke organizacije Ulcinj