Bajraktari: ULCINJ JE MALI GRAD ALI VELIKOG SRCA

Pozdravna riječ predsjednika Opštine Omera Bajraktarija na manifestaciji “Ivanova Ulcinjska igra”.

Predstavlja mi izuzetnu čast što Vas sve srdačno mogu pozdraviti u ime Opštine Ulcinj. Želim Vam da se lijepo osjećate, da uživate u našem gradu i da nam se ponovo vratite.

Jer, ovaj mali grad velikog srca je tokom cijele svoje istorije od punih 25 stoljeća uvijek bio otvoren, poznat po toleranciji i gostoljubivosti, grad koji su proslavili pomorci, trgovci, preduzetnici i dobri ljudi.

Jedan od takvih je svakako naš sugrađanin, sportski entuzijasta, gospodin Pavle Pajo Pepđonović, na čiju smo se inicijativu svi danas ovdje okupili.

Pajo živi za sport, za zajednicu, za dobar užitak, i zato mu je uspjelo ono što nije nikome na prostoru bivše Jugoslavije – da se upravo u Ulcinju okupi najveći broj nekadašnjih asova fudbala, onih koji su obilježili 70-e i 80-e godine prošlog vijeka.

On je uspio da na ovoj ideji mobiliše cijelu zajednicučineći od Ulcinja, bar na nekoliko dana, centar sportskih dešavanja u regionu.    

Zato smo danas neizmjerno ponosni, dok ja u ime lokalne samouprave, iskazujem veliku zahvalnost ovom dragom čovjeku.

Još više bi na njega bio ponosan njegov otac, Jako, vatreni navijač Hajduka, kakvi su bili i veliki broj Ulcinjana.

Naravno, srećni smo i zadovoljni što možemo da ugostimo ove legende nogometa uvjereni da će to biti snažan podsticaj razvoju sporta u ovom gradu. Na nama je da što prije obezbjedimo neophodnu infrastrukturu i da podržimo razvoj sporta, posebno fudbala. Jer, samo deset godina nakon formiranja Nogometnog kluba Hajduk, dakle 1921. godine, i Ulcinj je dobio fudbalski klub.

Na nama je da ovu sjajnu stoljetnu tradiciju nastavimo, da radimo sa svim kategorijama, nadamo se ulasku u viši reang takmičenja, da izgradimo fudbalski stadion

Posla je, dakle, dosta za sve nas, ali uz drage prijatelje, kakvim vas doživljavamo, sve je lakše!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA
Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA

U prostorijama Centra za socijalni rad – Područna jedinica Ulcinj u petak je uz pomoć humanih ljudi, donatora (privrednika) iz opštine Ulcinj, adaptirana posebna prostorija koja će se koristiti za

CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa
CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa

Ukoliko bez dozvole gradite objekat koji ugrožava najvažniju koloniju ptica u Ulcinju – ništa ne brinite,  tu su crnogorske institucije da zdušno podrže nelegalni rad! Veoma jasnu i glasnu poruku

Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU
Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU

Ulcinj je najstariji grad na Jadranu. Na njegovoj teritoriji nalaze se dva antička grada: ulcinjski Stari grad i Šas (Svač). I oni su vazda bili interkulturni, što je najveći društveni kapital ove opštine.

Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE
Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE

Učenici ulcinjskih osnovnih i srednjih škola su u četvrtak u Velikoj sali Opštine Ulcinj prisustvovali edukativnoj radionici na temu “Sve što nijesmo znali o zemljotresima i šta raditi kada se dogode”.

TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA
TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi 2826 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, odlična je posjeta u hotelima, gdje je evidentirano 1.876 turista, dok je u privatnom smještaju