Bajraktari za RTCG: OPOZICIJA U ULCINJU NE MOŽE DA IZAZOVE NESTABILNOST

Kriza na državnom nivou ne bi trebalo da utiče na politička dešavanja u Ulcinju, na čijem je čelu predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari. Poručuje da oni rade punom parom, te da opozicija u tom gradu ne bi ni mogla da im nađe bilo kakvu zamjeru. U opoziciji, kako kažu, ipak ne očekuju bitnije promjene na lokalnom nivou.

Predsjednik Opštine Ulcinj iz redova URE Omer Bajraktari, kaže da je stanje redovno, te da kriza na državnom nivou neće uticati na političke odnose u Ulcinju.

“Lokalna vlast funkcioniše stabilno u veoma kratkom vremenskom periodu smo napravili krupne korake i siguran sam da će se to nastaviti. Mi u Ulcinju imamo situaciju da imamo jednu malu opoziciju od 12 odbornika, koja nažalost bojkotuje parlament pa samim tim 12 od 33 odbornika ne može da izazove neku nestabilnost”, istakao je on za TVCG.

Prema dogovoru nove većine u Ulcinju, URA i Forca imaju predsjednike Opštine i Skupštine opštine, po principu rotacije na dvije godine.

Iz Force, čiji je Ardijan Mavrić naredne dvije godine na čelu Skupštine, ipak, tvrde da će Ulcinjani osjetiti dešavanja na državnom nivou.

“Svakako, ja kao predsjednik Skupštine vidim to u dijelu da svaka politička nestabilnost donijeće manje investicija na lokalnom nivou. Nepovjerenje Vlade znači vidimo kao hendikep u smislu toga da ćemo imati nestabilnu vladu,a mi kao lokalne samouprave imamo potebe za razvojnim projektima i dobrom komunikacijom sa Vladom”, rekao je Mavrić.

Iz DUE, koja je zajedno sa DPS-om, poslije četiri godine pošla u opozicione klupe tvrde da nova dešavanja u državnom parlamentu mogu i ne moraju da utiču na njihov status u Ulcinju.

“To nije važno za Ulcinj, to jednostavno lokalni odbori participiraju na lokalnoj vlasti, sad oće li to uticati ili ne , to je više pitnje za njih nego što je za mene”, kazao je za TVCG Mehmed Zenka (DUA).

Kako se navodi, iz ostalih političkih partija u Ulcinju u utoraknijesu bili raspoloženi za izjave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj