Barska plovidba: TRAŽIMO MODALITET DA PONOVO PLOVI FERIBOT PREMA ITALIJI

Odbor direktora „Barska plovidba“ AD sa većinskim vlasnikom kompanije „Adria Ferries“ iz Ankone, Albertom Rosijem i Luigi Morfinijem vlasnikom kompanije „Morfimare“ iz Barija, juče su održali sastanak u Baru.

Na sastanku je, kako prenosi Barinfo, iskazan visok stepen namjere za pronalaženje adekvatnog modaliteta i načina realizacije ponovnog uspostavljanja trajektne linije između Crne Gore i Italije.

Kompanija „Adria Ferris“ je vlasnik više ferry brodova, koji obavljaju prevoz putnika i roba na trajektnim linijama u Jadranu. Suvlasnik kompanije „Adria Ferris“ Rossi Alberto, sa 67% vlasništva i Banka Intesa Sanpaolo, suvlasnik sa 33%, prošle godine su ostvarili promet od 68,2 miliona eura i izvršili isplatu dividendu od 18 miliona eura, a što najbolje govori da se radi o veoma respektabilnoj kompaniji u sektoru međunarodnog trajektnog prevoza putnika i robe.

„Adria Ferris“ je iskazala spremnost da se preciziraju mogućnosti međusobne saradnje, sa akcentom na formiranju mješovite crnogorsko – italijanske kompanije, sa kojom bi zajedničkim ulaganjem bila obezbjeđena realizacija nabavke ferry broda, čime bi se na adekvatan način obnovila trajektna linije između Crne Gore i Italije u najskorije vrijeme.

Zaključeno je da je neophodno otpočeti sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti, na način da se pristupi izradi biznis plana sa studijom izvodljivosti, sa kojim bi se definisale predstojeće aktivnosti i pripadajući ekonomski pokazatelji, a sve u cilju obezbjeđenja ferry broda i ostvarenja profitabilne i održive privredne aktivnosti.

Dogovoren je nastavak saradnje na realizaciji usaglašenih ciljeva u dijelu realizacije obezbjeđenja fery broda, a o konkretnim i bližim sljedećim aktivnostima, crnogorska javnost će biti transparetno, adekvatno i blagovremeno informisana, navodi se u saopštenju za javnost Odbora direktora Barske plovidbe AD.

Inače. predsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je ambicija njegovog kabineta da Crna Gora dobije pomorsku povezanost sa Italijom, odnosno vrati feribot Bar-Bari, ali i uspostavi trajektnu liniju sa Ankonom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih