CANKA: “KADA BUDEMO BOLJI I SEZONE CE BITI BOLJE”

Samo je jedno izvjesno nakon završetka glavne turističke sezone u Ulcinju: sa ovom infuzijom biće mnogo manje teškoća da se pregura zima. Jer, većina ljudi je od ostvarene zarade uspjela da vrati dugove i plati zaostale kreditne rate, kao i komunalije. Ovdje se u svaku sezonu ulazi sa grčom i nervozom, jer su obaveze prema državi i bankama velike, baš kao i troškovi života.

No, neki su tek djelimično zadovoljni. Kažu da su turisti bili slabe kupovne moći, odnosno da su malo trošili. I to je istina, jer su većina gostiju koji nas posjećuju – kupači. To se vidi po činjenici da grad napuste kada počne da pada kiša. Jul je najbolji dokaz.

Zato je tako važno da konačno krene gradnja bar jednog (ili dva) hotela i akva-parka, da ta plima podigne cijeli grad, kao što je to bio slučaj sa turistima u avgustu. Da se poboljša ponuda, zaposle ljudi, da imamo pred- i postsezonu.

Da na više turizam ne gledamo samo kao na izvor brze i lake zarade, nego kao na nauku i posao, koji svima u ovoj opštini može da, uz pametno korišćenje ogromnih resursa, stalno učenje i trud, može donijeti više radosti, zabave i novca.

Naravno, samo ne onima kojima bi da im date cijeli Ulcinj opet bilo malo!

Stoga sam uvjeren da je najvažnije da umjesto pohlepe, koristoljublja i napada na javne površine, razvijamo solidarnost, dobročinstvo i znanje. Jer, upravo su te pozitivne osobine očuvale ovaj grad stoljećima. Ili, kako mi danas reče prijatelj na plaži u Valdanosu: „Kada bi mi bili bolji, i sezone bi nam bile bolje“!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA
Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović će u srijedu, 29. marta, posjetiti opštinu Ulcinj. On će tom prilikom razgovarati sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima.

Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA
Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

Policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da su H.Q. (77) i A.P. (18) izvršili krivično djelo trgovina ljudima, te je po nalogu tužioca H.Q. uhapšen. “Naime, H.Q. se

Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE
Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE

Dan Opštine Ulcinj se, po Statutu lokalne samouprave, proslavlja prve subote u aprilu, što znači da će ove godine to biti 1. aprila. Tim povodom će tokom cijele ove sedmice biti organizovano niz značajnih

CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u utorak, 28. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Zoganje, Donja Briska

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari: