CAPI: CUNGU TREBA PODNIJETI OSTAVKU ILI MORA BITI SMIJENJEN

Isat JakupiSaopštenje za javnost Centralne albanske partije za integracije, koje potpisuje lider dr Isat Jakupi.

Kao  lider Centralne albanske partije za integracije, koja je dala puni doprinos na zadnjim parlamentarnim izborima gdje smo vidjeli da se treba ustrojiti u blok za nezavisnu i priznatu Crnu Goru, u blok proevropskog puta i bloka Sjevernoatlanskog saveza dužnost mi je i čast da gradjanima Crne Gore čestitam članstvo u evropsku i svjetsku familiju NATO-a.

Cijeneći da se naša partija zalaže za legalnost i legitimnost sistema u Crnoj Gori, ne mogu a da se ne osvrnem na moj rodni kraj Ulcinj. Ovo kažem iz razloga što sam na nedavnom susretu u Podgorici imao konstruktivne razgovore sa visokim članovima DPS-a, političkim direktorom g. Tarzanom Milosevićem i potpredsjednikom Vlade CG i ujedno Ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja g.Milutinom Simovićem.

Napominjem da smo dotakli dosta konstruktivnih tema po pitanju dalje saradnje  CAPI i DPS, i  mogućnosti rješavanja postojećih problema u našoj opštini Ulcinj.  Jasno mi je receno da nisu toliko zadovoljni datim obećanjima sa strane koalicionih partnera sa kojima čine vlast u našoj opštini, čime je u meni proradio  adrenalin u smislu otvaranja dijaloga do kraja i mogućnosti pronalaženja krize to  jest napretka za naš grad.

Napominjem da u zadnjih nekoliko dana se čudno dešavaju neke stvari u našem političkom životu, a posebno se tiče aktuelnog instaliranog predsjednika Cungua.

To tvrdim iz sledećih razloga:

Da li je moguće zaboraviti “slučaj Šas 1”, jer se sada na isti način pokušava podmetnuti lokalnim odbornicima da toboš usvoje Lokalnu studiju lokacije za famozni “Akva park” u Donjem Štoju. Prije početka bilo kakvog koraka g.Cungu gleda kako da ušićari opet nešto, a to se odnosi na proširenje zahvata studije lokacije na 1.600.000 m2 gdje bi bila zahvaćena i zemlja koja je u njegovom vlasništvu. Taj dokument bi, naravno, bio plaćen iz budžeta opštine Ulcinj u iznosu od 151.000 eura. To je nedavno usvojla i Skupština, gdje pojedini odbornici i nisu znali pravu namjeru predlagača. Neki se sada, nakon uvida u dokumente, zalažu za zakonitost tog postupka do kraja.

Takođe, treba naglasiti da je g.Cungu svojom voljom uskratio lični dohodak radnicima opštine Ulcinj za 5%, to jest oko 35.000 eura na nezakonit način, pa oštećeni radnici spremaju novu tužbu za nezakonitost donošenih odluka sa strane predsjednika u iznosu blizu 2.000.000 eura!?

Daljnja dešavanja se odnose na divlju gradnju u gradu gdje u jeku turističke sezone i dalje marširaju danonoćno gradjevinske mašine na raznim lokalitetima. Nemoguće je da se dešava ova divlja halubaka bez prećutne saglasnosti predsjednika. Možda je on već počeo sa izbornim obećanjima u ovoj izbornoj godini.

Nedavno je na Maloj plazi staroj ulcinjskoj porodici Pekić srušio tri stuba, ali se ne oglašava na hiljade izgradjenih kvadrata u tom jezgru grada na nezakonit način, a da ne pominjem Đerane i naselje Štoj.

Nedavno je na prijavu grupe gradjana rušio stubove navodno investitoru na svojem imanju koji je ogradio javni put da bi bio prohodan njegovom zetu pa se ni na tome nije zaustavio, nego se osilio da krčmi javnu površinu vlasništvo opštine Ulcinj, da je okupira tj. uzurpira javni put.

Iza njegovog centralnog magacina koji je kupio od „Otrantkomerca“ na sumnjiv način – dan danas nije raznjašnjeno zašto je opštinskim parama (greškom?) uplaćeno toj kompaniji blizu 230.000 eura, ali to vjerovatno g. Cungu i njemu bližnji znaju.

Šta reći o sitnom pilićarenju preko njegovih partijskih vojnika koje je postavio u Komisije za davanje u zakup opštinskog zemljišta.

Gle čuda: prije pocetka same licitacije dva člana komisije osujete neregularnosti i daju ostavke u tim njegovim jednopartijskim komisijama. Da bi bilo čudo veće, ovaj čovjek je za Ginisovu knjigu rekorda, jer dobija 5 krivičnih prijava za tri dana i to od svojih gradjana koji se žale na njegove mahinacije…

Imao bih dosta reći, ali ne vrijedi posvetiti veliku pažnju ovom istrošenom i uskointeresnom instaliranom predsjedniku, nego bi se osvrnuo na njegove koalicione partnere da ne nasjedaju na daljnje njegove prljave i zlonamjerne rabote koje su usmjerene prema njemu samome i njegovoj partiji Forca.

Mislim da ovaj grad više ne zaslužuje da ga predstavlja ovakav predsjednik, jer u našem gradu ima i dalje uglednih ljudi, ljudi od povjerenja koji će smoći snage da nekako izađemo iz ove velike dubioze.

Apelovao bih kod uvaženog predsjednika parlamenta Ljora Nrekića, kao predsednika najjače političke snage u Ulcinju, a ujedno i kao predsjednika Parlamenta, da na narednoj sjednici skupštine uvrsti u dnevni red tačku o povjerenju predsjedniku Opštine.

Smatram da je dosta bilo! Cungu mora podnijeti ostavku ili treba biti smijenjen.

Ja sam uvjeren da će naredni lokalni izbori koji su predviđeni krajem ove godine, iskralisati političku snagu u Ulcinju sa ljudima naprednih ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU
Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU

“Raduje što smo udruženim snagama preduzeli aktivnosti kako bi sačuvali strateški važne opštinske i državne resurse, kao što su Solana, Valdanos i Ada, ali i iznikli iz pepela nekadašnje simbole grada,

Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti
Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za