Caritas: ZAPOŠLJENE OSOBE ZA NJEGU STARIH LICA I U ULCINJU

Caritas Barske nadbiskupije je kroz saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, a putem programa javnih radova, u okviru projekta „Njega starih lica“ zaposlio 16 osoba na period od četiri mjeseca iz kategorije teže zapošljivih lica. Radno angažovane osobe zaposlene su u sedam opština, među kojima je i Ulcinj.

Korisnost programa javnih radova prema riječima koordinatora aktivnosti Caritasa Barske nadbiskupije, Marka Đelovića ogleda se u tri aspekta.

“Prvi aspekt se ogleda u kreiranju mogućnosti da se obuhvati veći broj starijih korisnika i samim tim se pruži veći broj usluga, kako bi se starima obezbijedio kvalitetniji život. Drugi aspekt se odnosi na obučavanje većeg broja gerontodomaćica za rad sa starima, što za rezultat ima povećanje broja njegovateljica za rad u ovoj oblasti.”, naveo je Đelović i dalje nagalasio da svakako treći aspekt ne bismo trebali iskčljučiti, a odnosi se na smanjenje broja nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih lica.

“Projekat “Njega starih lica” obuhvata kućnu njegu i pomoć u kući, a predstavlja program koji ima za cilj da poboljša život starih i nemoćnih ljudi, onih koji imaju ozbiljnih zdravstvenih problema, osoba sa invaliditeima, ljudi bez rođaka i onih sa veoma slabom socijalnom komunikacijom. Kroz ovaj projekat starim osobama se pružaju usluge iz domena sitne medicinske njege, opšte njege, pomoći u kući i psiho- socijalne podrške”, navodi se u saopštenju.

Cilj realizacije ovog programa jeste da se starima omogući da ostanu u svojim kućama i staraju u svom prirodnom okruženju, jer je to ono što oni najviše žele.

Program javih radova je sufinansiran od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u