Centar za socijalni rad i Crveni krst: POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI

Dana 02.07.2024.godine Biljana Pajović, direktorica Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj Edis Sijaric potpisali su Memorandum o saradnji u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj. 
Istoga dana, održan je i sastanak, na kome su prisustvovali i Stevo Djakonovic,  volonter Crvenog krsta,  profesor istorije u Osnovnoj školi  “Maršal Tito” i Marina Kastrati, trenutna vršiteljka dužnosti rukovodioca u Područnoj jedinici Ulcinj. 
Na sastanku  predstavnici Centra, uočili su da su u protekle dvije godine, uloženi  veliki napori da se prostor Opštinske organizacije Crvenog krsta Ulcinj prilagodi i osposobi za adekvatno funkcionisanje. 
Takođe, u proteklom periodu volonteri su sačinili i posebnu bazu podataka za lica koja zive u teskim materijalnim i stambenim uslovima, sa teritorije opštine Ulcinj, kako bi pomoć bila distribuirana na prave adrese.
Ova značajna humanitarna ustanova, još uvijek nema novčanu podršku od strane Opštine Ulcinj, a sredstva su najčešće opredijeljena putem donacija, kao i od Crvenog krsta Crne Gore.

Ono što je na sastanku zajednički zaključeno, a kroz  iskustvo direktnog rada sa korisnicima, je da postoji velika potreba za servisima podrške za starija lica sa teritorije opštine Ulcinj, posebno program za gerontodomaćice, obzirom da brojna samohrana, stara lica, koja nemaju srodnike koji bi brinuli o njima ili eventualno žive daleko, pa nijesu u mogućnosti da svakodnevno vode brigu o svojim roditeljima.

Dogovoreni su dalju koraci, kao i planiranje zajedničkih aktivnosti, jer je i zajednička misija ove dvije institucije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:  

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati.

Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE
Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE

Nastavak prve njemačke žurke “Sladoled od malina za doručak” u Crnoj Gori predviđen je za 10. avgusta. Mjesto je isto kao ranije, Safari Beach na