Cestitke za Bajram: MINISTAR ZENKA, NREKIC, DP, SDP, URA, SD…

Xhamia e detareve, Dzamija pomoracaU našu redakciju stiglo je niz čestitki državnih, opštinskih i političkih institucija i organizacija u kojima se islamskim vjernicima srdačno čestita Ramazanski Bajram.

Tu su čestitke predsjednika Skupštine opštine Ljora Nrekića, Demokratske partije, Socijademokratske partije, GP URA, SD…

U čestitki ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke objavljenoj na sajtu Ministarstva se navodi:

„More mi je pričalo o sebi, o svojoj veličini, o svemu što u njemu živi i o svojoj snazi…Pričao sam moru o islamu i ono se osjetilo malim.

Ovim citatom, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime upućujem najiskrene čestitke Reisu Rifatu Fejziću, svim vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori  i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti povodom praznika Bajrama, završetka svetog mjeseca Ramazana.

Duhovni smisao Bajrama je jačanje zajedništva, solidarnosti, tolerancije  i nastojanje da unaprijeđuje opšte dobro. Svima koji ga slave želim mir, zdravlje i radost u krugu svojih najmilijih, im njegova svjetlost obasja dušu i ispuni život najljepšim osećanjima, podari mudrost da odvoje dobro od zla i sačuva sve ono što imaju i vole.

Ovo je vrijeme kada treba da se osjeti posebna snaga i sposobnost mijenjanja na bolje, kada se uspostavlja i širi duh dogovora i razumijevanja.

Bajram je praznik koji u sebi sadrži elemente opšteljudskog i univerzalnog, naslijeđe i znak vremena, kojem svaka nova generacija dodaje pečat svog trajanja i time svjedoči snazi i duhu koji se prenosi vjekovima.

Kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti i svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i