Dabović: ZBOG ODLUKA VLADE, ULCINJ JOŠ ČEKA PLANOVE

Još jedno ljeto Ulcinj dočekuje bez planskih dokumenata za pojedine djelove grada, posebno za Veliku plažu, odnosno područja Donjeg Štoja, kaže predsjednik te Opštine, Aleksandar Dabović.

On je rekao da je resorno ministarstvo, bez obrazloženja, obustavilo izradu lokalne studije lokacije područja Donji Štoj u oktobru prošle godine.

“To je dovelo do situacije da tamošnje stanovništvo, a na tom području ima preko 6000 objekata koji čekaju uklapanje u planski dokument, nije u mogućnosti da dalje unapređuje taj prostor”, dodaje on.

Kako navodi, dugo očekuje taj plan kako bi urbanizovali veliki dio prostora i ukazuje da se to  međutim, do danas nije dogodilo.

Dabović stoga poziva nadležno ministarstvo i Vladu da pokrene izradu zaustavljenog plana za Štoj kako bi, objašnjava, izbjegli rušenje objekata, zbog spore administracije.

Podsjeća da je od oktobra taj plan, međutim, zaustavljen, te da od tada nemaju nikakvu povratnu informaciju o tome. Zato apeluje na Vladu i resorno ministarstvo da se taj planski dokument vrati u proceduru i usvoji.

“Tako bi prije ljetnje sezone mnogo toga mogli da dovedemo u red. Ubirali bi dosta prihoda od leglizacije, zaustavili bi neformalnu gradnju i imali viziju za napredak Štoja”, kaže Dabović.

Ističe da bi taj plan omogućio izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa do Ade Bojane i donio bi korist i na lokalnom i državnom nivou.

“Planiramo da na kraju tog bulevara  predvidimo most, odnosno spajanje sa susjednom Albanijom”, navodi Dabović.

Govoreći o izgradnji džamije u Štoju, koja je započeta pa prekinuta, Dabović kaže da do problema u vezi sa njenom izgradnjom  ne bi ni došlo da je plan bio donešen.

On ipak vjeruje da će se izrada plana pokrenut i da će u Ulcinju biti spremni za građevinsku sezonu od septembra.

One Response

  1. Nisam razumio, koje Vlade?
    Dali one vaše 30-godišnje vlade ili ove cirkus vlade.
    Zna se ko je to zaustavio,
    Vaši sateliti!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fudbal: “OTRANT OLYMPIC” U DRUGOJ LIGI!

Od naredne jeseni fudbaleri “Otrant Olympika” takmičiće se u Drugoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Ovo je postalo izvjesno nakon što je u ponedjeljak prekinuta utakmica u Rožajama u terenutku kada je domaći “Ibar” gubio od fudbalera

BONUS NA PRVU UPLATU – BEZ IGRE!
BONUS NA PRVU UPLATU – BEZ IGRE!

Kladionica Meridian poklanja 10% bonusa na prvu uplatu na bilo koji način Bonus za uplatu depozita u sportskoj kladionici Meridian je ekskluzivna ponuda koja omogućava dobitak samo uplatom depozita – bez

Dr Abdić: Ovog vikenda simpozijum ortopeda i traumatologa u Ulcinju
Dr Abdić: Ovog vikenda simpozijum ortopeda i traumatologa u Ulcinju

Simpozijum ortopeda i traumatologa biće održan od 27. do 29. maja u hotelu Riva u Ulcinju. Simpozijum će okupiti više od 50 ortopeda specijalista i specijalizanata iz Crne Gore, regiona i Evrope. Na simpozijumu

CEDIS: U PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 27. maja, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 08 do 14 sati: dio naselja Totoši –

EPCG: NOVA MOBILNA APLIKACIJA
EPCG: NOVA MOBILNA APLIKACIJA

Elektroprivreda Crne Gore objavila je novu mobilnu aplikaciju, putem koje korisnici mogu ostvariti uvid u stanje za svako registrovano brojilo, pregledati i preuzeti posljednjih 13 mjesečnih računa, vidjeti

DPS Ulcinj: Za Nimanbegua fotelja bitnija od bese
DPS Ulcinj: Za Nimanbegua fotelja bitnija od bese

Poštovani gospodine Nimanbegu, Nakon upoznavanja sa sadržinom Vašeg reagovanja o toku i rezultatima razgovora koje ste imali sa DPS i DUA o postizbornoj koaliciji u Ulcinju, radi punog informisanja javnosti,