Damjanović: Prvi korak novog ministra finansija da pokaže prave bilanse

“Novog ministra finansija čeka ozbiljan posao. Mislim da se mora krenuti od definisanja pravih istinskih bilansa, da se vidi pravo stanje finansija. Imam više razloga da ne vjerujem u podatke koji su plasirani, a to je provjerljivo. Šteta što nemamo istinomjer kao što imamo u regionu i našli bi dosta laži. Sa druge strane nervoza uz koju se neko odvaja od funkcije ukazuje da neke stvari izgleda nijesu dovoljno brzo „iščišćene“. Treba da vidimo pravo stanje državne kase, bilanse, šta se isplaćivalo a možda nije smjelo, šta su potencijalne obaveze. Dubinska analiza, koja će biti brza i žestoka, će pokazati pravo stanje finansija”, kazao je u razgovoru za Bankar podcast  Aleksandar Damjanović.

Kako je najavio, lično ne bi imao ogradu da sve, bez internih akata prezentuje javnosti u najkraćem roku.

“Da se podvuče crta, da se vidi od čega se počinje i da se vidi da li je sve ovo o čemu pričamo održivo i ima svoj finansijski iskaz”, naveo je Damjanović.

On je kazao da su sve funkcije u ozbiljnoj vladi osjetljive pozicije i vruć krompir, pogotovo u ovakvoj političkoj, ekonomskoj i geopolitičkoj situacij.

“Ko god bude na ministarskoj poziciji, ne smatram da će imati privilegiju, već ozbiljnu obavezu, koju bi svako trebalo da odradi najbolje što može. Niije dobro da imamo vladu koja je izgubila povjerenje, a vrši poslove, pa očekujem da se izbor nove završi brzo i da se jasno vidi da li ta nova vlada ima podršku u parlamentu i da počne da se radi. Ozbljan posao čeka tu vladu”, kazao je Damjanović.

Govoreći o poslu koji je obavljao kao v.d. direktora Uprave prihoda i carina, Damjanović je rekao da ga je za tu poziciju predložila bivša državna sekretarka u Ministarstvu finansija Mila Kasalica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu