Dan kasnije: BILA JE OVO SEDMICA, A NE SAMO DAN ULCINJA!

Bila je ovo nedjelja Ulcinja, a ne samo jedan dan, prva subota u aprilu, kada se tradicionalno proslavlja Dan ove Opštine.

Jer, tokom čitave sedmice održano je niz važnih aktivnosti koje pokazuju da je ovaj grad, kako je rekao predsjednik Opštine Omer Bajraktari, nakon decenija propadanja, ušao u novu razvojnu fazu ilustrujući to činjenicom da se trenutno u Ulcinju investira oko 100 miliona eura.

Tu su projekti od bazične infrastrukture preko ulaganja u poboljšanje turističke ponude pa do kapitalnih sportskih objekata.

Ono što je za male gradove posebno značajno jeste da na javnoj sceni nema onih jalovih razmirica, svađa i omraza, a da se nikada toliko nije ulagalo u kulturu, obrazovanje i sport, pa ako hoćete i u poljoprivredu.

Potvrdilo se da je u veoma kratkom vremenu moguće veoma mnogo napraviti u Ulcinju kada se ima vizija, naporno radi i kada je lokalna samouprava okrenuta interesima opštine i građana, a ne zadovoljavanju, prije svega, ličnih interesa.

Istorija, posebno u gradu koji je najstariji na Jadranu, vazda svakog postavi na mjesto koje je svojim namjerama i radom zaslužio.

A svi mi, pojedinačno, koliko god radili za ovaj grad, malo je za sve što je ono što je Ulcinj nama dao!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA
Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA

Ulcinjanin Lj.M. (24) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Sutkinja odjeljenja Suda za prekršaje u Ulcinju Anka Kekić

Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM
Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM

Ulcinjska Mala plaža 21. maja bila je epicentar sjajnih muzičkih dešavanja u organizaciji TO Ulcinj. Veče povodom obilježavanja Dana nezavisnosti otvorio je crnogorski izvođač Edis Agić koji je dobro poznatim

Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE
Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE

Univerzum je pametni dizajn u kojem vlada sinhronicitet! Sva bića, sve životne forme i svi fenomeni su u njemu međusobno povezani i međuzavisni.  Ovo duhovno i naučno plemenito znanje nas uči kako da percipiramo

Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE
Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE

Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Artan Kroma donio je presudu kojom je optuženog N.M. (38) oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, zbog krivičnog djela razbojništvo. Riječ je o osobi

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”