Dejo Vukićević: Zadovoljstvo je raditi u FK “Otrant Olympic”

Otrant Olympic je jesenji šampion Druge crnogorske fudbalske lige, a na klupi ulcinjskog kluba sjedi jedan od najboljih crnogorskih trenera, Dejan Vukićević koji je u razgovoru za Meridian sport govorio o planovima i organizaciji ambicioznog kluba.

Trener koji je obilježio prvu sezonu od obnove džavne nezavisnosti, kada je sa klupe Zete iz Golubovaca predvodio ekipu do šampionske titule, sada sa drugoligašem iz Ulcinja pokušava da napravi novi podvig.

Otrant Olimpik je prošlu takmičarsku godinu jedva izborio opstanak u Drugoj crnogorskoj ligi, a veliki korak ka plasmanu u najjači rang crnogorskog fudbala već je napravljen.

Čovjek koji je digao klub od borbe za opstanak prošle sezone do jesenje titule je dobro poznato crnoogrsko trenersko ime – Dejan Vukićević.

Osim titule sa Zetom, stigao je do naslova šampiona i sa ekipom Mogrena sa kojom je za dvije godine uspio da se domogne i trofeja Kupa Crne Gore.

Trener, pedagog i osoba koja dobro razumije fudbal na našim prostorima sada radi na „stvaranju“ nove ekipe.

Nekada sa Koraćem, Stjepanovićem, Ćetkovićem, danas sa mladim fudbalerima iz Ulcinja predvođenim nekadašnjim biserom Mogrena Anđelom Rudovićem i Japancem Ajumi Nišimurom piše lijepu fudbalsku priču u najjužnijem gradu u Crnoj Gori.

Iako je mogao da bira klub u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi, odlučio je da se poslije pet godina u inostranstvu vrati u drugi rang crnogorskog fudbala.

Ambiciozni projekat Otrant Olimpika privukao je nekadašnjeg trenera Zete, Mogrena i Mladosti

„Zadovoljstvo je biti dio projekta koji imamo u Ulcinju i godinu dana koliko sam ovdje urađeno je puno toga kako u rezultatskom tako i organizacionom smislu. Od ekipe koja je bila na posljednjem mjestu drugoligaškog karavana došli smo za devet mjeseci do prve pozicije na tabeli. U školi fudbala animirali smo skoro 200 dječaka i osim omladinske ekipe imamo sve selekcije koje se takmiče u svojim uzrasnim kategorijama. Odnos opštine i ljudi zaduženih za organizaciju kluba je besprekoran i zaista sam više nego zadovoljan urađenim u ovih godinu dana. Napomenuću da smo u kalendarskoj 2023. godini imali 34 zvanične utakmice i poraženi smo samo četiri puta što je za fudbalski Ulcinj do sada možda bilo nepojmljivo, a danas je realnost“, rekao je Vukićević.

Trenutno ima veliko povjerenje u ekipu, koja je zbog bolje gol razlike završila kao lider prvog dijela šampionata, ispred Bokelja, a priliku sa treće pozicije čeka Podgorica sa četiri boda manje.

Iako je Meiridanbet Prva crnogorska fudbalska liga blizu, 55-godišnji trener ne želi da žuri.

„Tek smo na polusezoni. Imamo dobru poziciju za nastavak sampionata, ali i jako ozbiljnog rivala u Bokelju, a i Podgorici u borbi za ulazak u Prvu ligu.  Rano je govoriti šta bi radili ako dođemo do elitnog ranga, ali u svakom slučaju imam puno povjerenje u igrače sa kojima trenutno radim i naravno da bi većina njih bila oslonac tima i u narednoj sezoni”, rekao je Vukićević.

Projekat novog stadiona na Velikoj plaži u Ulcinju već je predstavljen, a Vukićević očekuje da se uskoro i krene sa izrdnjom stadiona koji ovaj primorski grad svakako zaslužuje.

„Iskreno se nadam da će izgradnja stadiona krenuti i da će Ulcinj i Crna Gora dobiti još jedan fudbalski centar, jer zaista mislim da grad Ulcinj to po svemu zaslužuje. Mislim da je kompletna papirologiija od dozvola do projekata u završnoj fazi i da će vrlo brzo krenuti izgradnja“, optimističan je Vukićević kada je novi stadion Otrant Olimpika u pitanju.

Ukoliko klub nastavi da se razvija u ovom smjeru, u skorijem periodu imaće i evropske ambicije.

„Prvi cilj je da se domognemo prvoligaškog društva i ukoliko rast kluba bude na današnjem nivou ne bi bilo nerealno očekivati da paralelno sa razvojem kluba u bliskoj budućnosti budemo sa ambicijom plasmana koji bi garantovao igranje u Evropi. Danas to djeluje daleko, nekima možda i nerealno, ali ja sam uvjeren da je to jedan od ciljeva koji je ostvariv i treba  ga postaviti za naredni petogodišnji period“, rekao je Vukićević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih