Djeka: LUPING MINISTRA LEPOSAVICA OD SREBRENICE DO MILOG MU “KOSMETA”

Fatmir Gjeka, Fatmir DjekaIzjava za javnost poslanika Albanske koalicije “Jednoglasno” i lidera Demokratske partije Fatmira Gjeke.

Trenutni ministar ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić još nije shvatio da je na izuzetno važnoj državnoj funkciji. Jer, kada bi to znao, osim što koristi privilegije koje sa tom visokom funkcijom idu, morao bi da uvijek ima na umu da svoje lične stavove, koji nijesu u skladu sa državnim i međunarodnim politikama i pravom, može da zastupa u svom domu ili sa prijateljima.

Kako to očito još ne razumije, onda imamo teške faulove koje je u petak napravio u Skupštini Crne Gore negirajući genocid u Srebrenici. Nevjerovatno je da 2021. godine u Crnoj Gori koja je članica NATO-a i stremi EU imamo visoke državne zvaničnike koji tu činjenicu još ne prihvataju.

Ali, nije se aktuelni ministar samo tu zaustavio. Stigao je i do milog mu, kako reče, Kosmeta ne shvatajući da je to odavno samostalna država – Republika Kosovo. Da su u toj suverenoj državi nedavno održani fer i demokratski izbori i da je ta država, koju je Crna Gora priznala prije više od deceniju, nedavno dobila demokratsku vladu. U kojoj dično sjede i njegovi sunarodnici i u kojoj su sve ostale manjine ispoštovane i uvažene.

Dakle, poštovani ministre, svojim opasnim relativizacijama i nedržavničkim iskazima najviše ste sebe unizili, potom Vladu u kojoj sjedite, ali i međunarodni ugled Crne Gore, te pogazili međunarodne ugovore i standarde koji obavezuju našu državu.

Ako je i od Vas, trenutnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, previše je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”