Djeka za Foss Media: ULAZIMO U SKUPSTINU I BICEMO DIO BUDUCE VLADE

Fatmir Gjeka, Fatmir DjekaNosilac albanske koalicije “Jednoglasno”, Fatmir Đeka u intervjuu za FOS kazao je da će njihov ulazak u buduću vladu doprinijeti boljoj poziciji tog naroda, stabilnosti države i ubrzavanju evropskih integracija. 

FOS: Izbori su za nekoliko dana, kakav rezultat očekujete?

Đeka: Albanske nacionalne stranke će na predstojećim izborima nastupati u dvije kolone, odnosno na dvije izborne liste. Vjerujem da će obje one osvojiti po jedan mandat u Skupštini Crne Gore. To će svakako biti uspjeh ako se zna da je u državnom parlamentu u prethodnom sazivu bio samo jedan predstavnik iz redova albanskih koalicija. 

FOS: Niste napravili jednu albansku listu, iz kog razloga, da li je bilo pregovora uopšte sa ostalim predstavnicima Albanaca?
Đeka: Naša koalicija, Demokratske partije i Demokratske unije Albanaca, je napravljena desetak dana nakon što su raspisani izbori i mi smo saopštili da smo otvoreni za dogovor sa svim ostalim strankama. Priključili su nam se Demokratski savez u Crnoj Gori i Centralna albanska partija za integracije, dok su ostali odlučili da idu na drugu listu. Mi im želimo uspjeh. 

FOS: Zašto mislite da ste zaslužili povjerenje građana, koji vas rezultati preporučuju?

Đeka: Nas preporučuju rezultati koje su sve ove stranke ostvarile u prethodnom periodu, a posebno ono što ćemo sjutra zajednički preduzimati. Naši građani veoma dobro znaju da ono što obećamo, mi ispunimo. Naravno, naša obećanja nijesu nikada tek retorička i prigodna, već su plod potreba našeg naroda i njegovih pripadnika na svim područjima gdje oni žive: od Ulcinja preko Anamalskog područja, Krajine i Malesije pa sve do Gusinja, Plava i Rožaja.

FOS: Šta će biti u fokusu albanske koalicije “Jednoglasno” u naredne četiri godine?

Đeka: Ekonomski napredak i socijalna kohezija područja u kojima mi činimo većinu stanovništva i koja su, nažalost, najmanje razvijena. A to je svakako grijeh ako se imaju u vidu nesumnjivo veliki potencijali ovih krajeva.

Dakle, ima mnogo prostora za poboljšanje položaja Albanaca, naročito u sferi privrede, ekonomskog razvoja, veće zastupljenosti u centralnoj vlasti, bolje saradnje sa dijasporom… Naš ulazak u državni Parlament i buduću Vladu će, siguran sam, doprinjeti našoj boljoj poziciji, stabilnosti države i ubrzavanju evropskih integracija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i

Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA
Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA

Da primorje pitomo utiče na senzibilitete umjetnika koji su odrasli i žive na moru, istakla je studentkinja istorije umjetnosti Tea Mandić otvarajući u nedjelju veče izložbu djela “Boje u duhu Mediterana”.