DPS Ulcinj: Đeka priznao da je u Ulcinju na djelu “silovanje demokratije”, još da shvati da je on i akter

Evidentno je da gospodin Fatmir Đeka posjeduje veliku drskost kada sebi daje za pravo da iz udobne ministarske fotelje sa sjednice Vlade opisujući situaciju u Ulcinju kaže da je “na djelu silovanje demokratije, brutalan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i drastično kršenje zakonskih procedura”.

Kada naši sugrađani ne bi znali pravu istinu, možda bi i povjerovali u njegove riječi. Ipak mnogi od njih su nažalost na svojoj koži osjetili pun sjaj bahatog ponašanja od strane partijskih funkcionera koalicije koje je i Đekina partija dio, a koji su vršili neviđenu policijsku represiju i brutalnu zloupotrebu državnih resursa za vrijeme predizborne kampanje i na sam izborni dan. Valjda gospodin Đeka nije predvidio i zaboravio da je i sam bio akter afere kupovine glasova a samim tim i svojevrsni jurišnik na slobodnu izraženu volju birača kao jedan od osnovnih principa demokratičnosti.

Radi javnosti još jednom ćemo ukazati da je novoformirana koalicija u želji da se nastavi Prva konstitutivna sjednica Skupštine opštine Ulcinj i to bez pripreme za glasanje, bez održavanja konsultacija sa klubovima odbornika, i bez zakonom propisanog predsjedavajućeg sjednicom, iskazala grubo nepoznavanje zakonskih procedura i propisa, te na taj način grubo prekršila Poslovnik o radu Skupštine. Potvrda o svemu tome je stigla od strane Ministarstva javne uprave koje je u nalazu upravnog nadzora br: 08-043/22-2327/2 od 27.5.2022. godine ukazalo na skandalozno kršenje procedure i elementarno nepoznavanje pozitivno pravnih propisa od strane onih koji bi u narednom periodu da upravljaju našom opštinom.

Osim toga ostaje nejasno zašto je Vlada požurila da u nerazumno kratkom roku, manjem od 24 časa sazove sjednicu, što dovodi u pitanje i njen legitimitet, jer ima još više od 25 dana za konstituisanje, a u istoj pravnoj situaciji Skupštinu za Berane zakazuje za 5 dana gdje je ostalo svega par dana za njeno zakonsko konstituisanje.

Međutim u jednom dijelu današnjeg Đekinog izlaganja aspolutno smo saglasni. Drago nam da je javno priznao da su “ovakvim činjenjima odgovornih političkih grupacija i pojedinaca ugroženi interesi i prava građana”. Ali očigledno da se u takvim činjenjima gospodin Đeka ne pronalazi, te da svoja i djela svojih koalicionih partnera želi imputirati drugima.

Ipak jedno nam ostaje nejasno, kada je tokom današnje sjednice pozvao vladu “da mora iskoristi sva sredstva kako bi se u najkraćem roku prekinulo ovo nezakonito djelovanje i bahaćenje”, da li je mislio na sva ona nepočinstva kada su pojedini današnji članovi vlade i određeni vladini funkcioneri tada sa drugih pozicija na najbrutalniji način u svrhe ostvarivanja izbornog rezultata za potrebe partijskih interesa sebi i svojim strankama podredili dio državnog aparata, suspendujući zakon i Ustav Crne Gore. I njemu i njegovim koalicionim partnerima kao i svima drugima poručujemo da tako nešto više nećemo dozvoliti, a upravo činjenica da smo sada dio vlasti nam daje i mogućnost da se svim tim činidbama na valjan način ispriječimo i zaštitimo javni interes naše države i svih njenih građana.

Opštinski odbor DPS Ulcinj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”
Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”

Iz Centra za kulturu saopšteno je da će u utorak 5. jula biti svečano označen početak „Ljetnje scene – Ulcinj 2022“. Otvaranje ovog festivala predviđeno je na Velikoj skeli, ispod zidina Starog grada,

Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE
Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je ove sedmice u katastru kao vlasništvo države Crne Gore, piše “Dan”. Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić kazao je tom listu da će se žaliti nadležnim

Nikad brže do keša!
Nikad brže do keša!

Vikend vrtoglavih poklona   Stižu pokloni dobrodošlice – BEZ DODATNIH USLOVA – Registruj se na meridianbet.me i na poklon osvajaš 10eur bonusa za sportsko klađenje i 100 besplatnih spinova

TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA
TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA

Prvog dana jula ove godina na ulcinjskoj rivijeri odmara 15.097 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, više od trećine gostiju je u hotelima, odnosno 5.300, dok je u odmaralištima

Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA
Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA