Dr Gani Karamanaga: In memoriam – Dr Mujo Agovic (1955-2021)

Mujo AgovicU Podgorici u 65. godinu života, 23. februara preminuo je istaknuti ljekar, specijalista za očne bolesti dr Mujo Agović.

Dr. Agović je zadnje sedmice života bio pacijent u Intenzivnoj jedinici KCCG. Ništa nije pomoglo. Tako je I ovaj ljekar postao žrtva Covid infekcije.

Dr Agović je bio poznat širom Crne gore.

Skoro dvadeset godina ordinirao je u Domu zdravlja u Ulcinju. Bio je saradnik Optike –Lika iz Ulcinja. Svake srijede i suboea bolesnici su očekivali svoga doktora.

Bio je rođen 1955. godine u Andrijevici. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Titogradu, a Medicinski Fakultet je završio 1980. godine u Sarajevu. Bio je među najboljim studentima generacije.

Na očnoj klinici u Podgorici ostaće zapamćen i po tome da je prvi uveo metodu liječenja laserom kod bolesnika od šećerne bolesti.

Jedno vrijeme je radio i kao stručni konsultant u klinici ”Codre” u Podgorici.

Imao sam privilegiju da sarađujem sa dr Mujom Agovićem. Za vrijeme mandata za direktora angažovao sam ga za rad u očnoj ambulanti u Ulcinju. Redovno je obavljao preglede kandidata za vozače “B” i “C” kategorije.

Uvijek je djelovao mirno, staloženo, autoritativno, privržen svim bolesnicima.

Na komemorativnoj sjednici održanoj u KCCG između ostalog je naglašeno:

“Dr Mujo Agović bio je poznat ne samo u Crnoj Gori, već I širom Jugoslavije.”

Bio je doajen oftalmologije u Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora