Dr Jakupi: ZDRAVSTVENI SISTEM ZAKAZAO, NAROD NEMA CIME DA SE LIJECI

Isat JakupiPoruka građanima Ulcinja i državnim organima specijaliste interne medicine dr Isata Jakupija.

Poštovani sugrađani!

Kao ugledni ljekar, humanista, sa dugogodišnjim iskustvom u sistemu zdrastva i čovjek koji neizmjerno voli grad Ulcinj, sve njegove građane, bez obzira na vjeru i naciju, nalazim za shodno da se u par riječi osvrnem na trenutnu katastrofalnu situaciju sa Korona virusom u našem gradu.

Naime, Ulcinj slovi kao grad sa najvećim procentom zaraženih, a bogami i umrlih na teritoriji Crne Gore, pa i šire. U našem gradu vlada tuga, očaj i depresija kod oboljelih gradjana i njihovih ukućana. Iz dana u dan u ordinaciju mi dolaze pacijenti očajni, što je zdrastveni sistem zakazao.

Ovakvoj situaciji doprinjeli su brojni ljudski faktori, a i mnogi u sistemu koji su potpuno zanemarili brigu za zdravlje gradjana i pasivnim ponašanjem doprinose da se situacija još više usloznjava.

Naime, kao što je svima poznato, veliki broj gradjana boluje od plućne pneumonije. Nekolicina nas odgovornih ljekara im prepisujemo odgovarajuću terapiju, ali nažalost narod nema čime da se liječi! Nema ljekova! Nema Amikacina, nema Urbazona, nema infuzionog rastvora, nema osnovnih ljekova kojima bi se pacijenti mogli izlijeciti. Pacijenti mi se žale da infuzije dobijaju samo povlašćeni, i to, u pravilu, oni koji su imućni. Oni koji imaju, ili su se zadužili da bi sebi spasili zivot, šalju se od strane osoblja Doma Zdravlja da ih kupe u privatnim apotekama, gdje se može barem nešto malo naći.

Šta sa onim koji nemaju?! Šta? Zbog čega moraju biti diskriminisani?! Čime su oni to zaslužili?

Imajući ovo u vidu, postavljam pitanje gospodji ministarki Borovinić Bojović, kuda ovo vodi gospodjo Ministarko? Da li moramo da sahranimo naše sugradjane žive, bez liječenja? Zašto nemate senzibilitet prema ovom dijelu stanovništva?? Zašto ne posjetite ovu Opštinu? Zašto konačno ne dopremite lijekove da se ovaj narod liječi! Ne možemo ih lijeciti kokošjom supom, gospodjo Ministarko! Treba nam ozbiljna terapija, jer je u pitanju ozbiljna bolest. Ljudi umiru!

Pritom, naročito koristim priliku da pozovem našeg sugradjanina Dritana da se pobrine o svojim sugradjanima! Skrećem mu pažnju da se politika ne svodi samo na hapšenja. Vodi Dritane malo senzibilniju politiku prema zdravlju svojih sugradjana! Zaboravio si nas! Zaboravio si da ti je broj sugradjana iz dana u dan sve manji. Narod ti umire Dritane! Nemoj tako, jer smo te podržali kada ti je bilo neophodno.

Stoga Vas kao ljekar i humanista pozivam da pomognete gradjanima Ulcinja. Ukoliko nijeste u stanju da pomognete, časnije bi bilo da odgovorni daju ostavke na odgovorne funkcije. Do tada mi se molimo Dragom Bogu da ovo stanje prodje, sa Vama i bez Vas.

Ja, kao ljekar i humanista, stojim na raspolaganju svim pacijentima-gradjanima Ulcinja, bez obzira na vjeru i naciju, da bezrezervno pomognem svojim skromnim znanjem i iskustvom.

U zdravlje, dobri moji Ulcinjani! Sahati hajrit e ishalla na skapullen Zoti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,

U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET
U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET

U Galeriji ulcinjskog Centra za kulturu u srijedu je održan tradicionalni koncert  učenika Osnovne škole za muziku i balet. Kako je kazala direktorka te institucije Fatime Katana Buzuku, riječ je o poklonu

Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno
Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno

  “Oslobođeni od straha i pritiska, cijelom zemljom pronijeli smo zdravu viziju o Crnoj Gori. Onu viziju u kojoj su svi njeni građani i građanke najveće bogatstvo, onu u kojoj svi jednako uživaju privilegije

Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“
Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u srijedu važnu pobjedu na domaćem terenu. Izabranici Dejana Vukićevića su rezultatom 2:0 porazili ekipu „Igala“, direktnog konkurenta za opstanak u Drugoj crnogorskoj

Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!
Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!

Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim SARS marketima. Akcija na istaknute proizvode važi do 08.04. (subota). Besplatna dostava na kućnu adresu: 067 040