Dr Rolovic: CEKAJUCI DEBELU ‘LADOVINU IZA HOTELA

Betoniranje parka na Maloj plaži je samo posledica ranijih pogrešnih odluka i inertnosti lokalne vlasti u poslednje tri garniture. Idemo redom. Naime, 2009. god., tadašnji predsjednik opštine g-din. Hajdinaga, u ime opštine potpisuje sporazum sa Vladom Crne Gore, koju je tada (a i sada) zastupao g-din Branimir Gvozdenović.

U tom sporazumu, ključne su dvije tačke. Prva, da će Vlada, u ime Opštine Ulcinj, IZRADITI, FINANSIRATI I USVOJITI PUP ULCINJ. Druga tačka, da će resorno ministarstvo inicirati formiranje zajedničkog Savjeta, koji će odluke donositi konsenzusom. Istina je da je savjet formiran te 2009. godine, ali se do danas nije sastao nijednom, a kamoli odluke donosio konsenzusom. Iniciranje rada tog savjeta je mogla da pokrene bilo koja opštinska vlast od 2009. god., ali su ćutale. Tako će Ulcinj biti jedina opština u Crnoj Gori čiji će PUP usvojiti Vlada, a da opštinski Parlament neće potvrditi tu odluku Vlade, kao što je bila procedura u svim ostalim opštinama. Zašto su ćutali predstavnici opštinske vlasti ovih pet godina i zašto Savjet nije održao niti jednu sjednicu, možemo samo nagađati ili čekati da nam neko da odgovor. Ono što možemo sa sigurnošću konstatovati je da ni jednom lokalnom funkcioneru u sve tri garniture, lokalnom ili biznismenu iz Crne Gore, vlasništvu banaka na osnovu hipoteka, nigdje nije ucrtana zelena površina. One su predviđene za “obične smrtnike” i uglavnom glasače maločas pomenutih. Upravo oni su ovih dana najgrlatiji u odbrani betoniranja parka. Zato ih pitam – a gdje su bili do sada!?

U ovom slučaju nemamo mnogo osnova da se ljutimo na Vladu. Ona je, kao ugovorena strana, sklopila odličan ugovor. Dakle, finansirala je izradu PUP-a Ulcinj, parama PORESKIH OBVEZNIKA CG. Odabrala obrađivača CAU, i na kraju će ga usvojiti, a da se opština ništa ne pita. Zli jezici kažu da su firmu obrađivača osnovala povezana lica iz Vlade, tako da je ovo najbolji ugovor koji je ova Vlada ikada potpisala.

Šta nam je činiti? 

– Da se nadamo da će obrađivač prihvatiti dio primjedbi, što je očekivano.

– Da se molimo Svevišnjem. Uzalud. Oni su ateisti i vjeruju samo u profit.

– Da politički subjekti iz Ulcinja, koji participiraju u Vladi, istu napuste.To je u domenu političke teorije. I vjerovatnoća je ista kao i da SDP napusti Vladu.

– Građanski protest.

– No, mislim da nam je jedino ostalo da im aplaudiramo jer su nas, uz pomoć lokalnih funkcionera, preveli žedne preko Bojane i Šaskog jezera.

PS: Ko misli da se konkretno radi o betoniranju parka, naivniji je od mene. Ja na tom mjestu već vidim jedan mamutski hotel od deset spratova, finansiran od strane kontroveznog, nepoznatog biznismena iz Podgorice, a sa računa off-shor kompanije, sa sandučetom na nekom egzotičnom ostrvu. Dragi Ulcnjani, dosta je bilo da vi vjekovima gledate more, sada malo da pustimo Podgoričane u prvu liniju, a mi sledećih desetljeća imamo lijepu ladovinu iza hotela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro na datume 07.04.2023. i 08.04.2023.

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade