Drustvo profesionalnih novinara: ODRZANA SKUPSTINA, IZABRAN UPRAVNI ODBOR

DPNDruštvo profesionalnih novinara  (DPNCG) insistriraće na očuvanju integriteta profesije, zaštiti i bezbjednosti novinara i primjeni standarda Savjeta Evrope u slobodi izražavanja.

Očekujemo da nova vlast prekine sa praksom političkih i ekonomskih pritisaka na medije, da kriterijumi prilikom izbora novog ministra kulture i šefa Direktorata za medije bude integritet i znanje – umjesto partijske pripadnosti kao to je to sada bio slučaj.

Apelujemo da se napravi diskontinuitet u odnosu prema medijima i novinarima, posebno u nacionalnom javnom servisu koji plaćaju svi građani. Politički pritisak na uređivačku i kadrovsku politiku doprinosi pristrasnom izvještavanju a ono ne može biti u službi građana i razvoja demokratskog društva.

Ti principi treba da važe i za lokalne javne emitere.

Ovo su zaključci Skupštine DPNCG koja je održana u subotu i sa koje je, između ostalog, poručeno da treba ponoviti inicijative za beneficiranim radnim stažom.

Upravni odbor Društva proširen je predstavnicima fotoreportera i kolegama iz lokalnih javnih servisa.

Članovi UO DPNCG su Vesna Rajković Nenadić, Tamara Ivanković, Marija Todorović, Miloš Vujović, Sead Sadiković, Tufik Softić, Žarko Vujović, Mustafa Canka i Boris Pejović.

UO je podržao generalnu sekretarku Milu Radulović da nastavi sa razvojem udruženja i naporima za pomoć novinarima u zaštiti profesionalnih standarda i slobode izražavanja.

Članovi DPNCG su novinari, fotoreporteri i snimatelji većine medija u Crnoj Gori i ono ostaje otvoreno za sve kolege koji rade posao poštujući pravila profesije i Novinarski kodeks, bez obzira na uređivačku politiku medija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro na datume 07.04.2023. i 08.04.2023.

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade