E.Uković: RAZGOVOR SA DIREKTORKOM OŠ „MARŠAL TITO“ MEDINOM ČOBAJ

 1. Prije nekoliko mjeseci ste imenovani za direktorku naše škole. Šta je bila Vaša motivacija?

            Posebna motivacija dolazi od moje jače strane – optimizma i pozitivnog stava. Po prirodi sam ambiciozna, vjerujem intuiciji i spremna sam rizikovati. Borim se za svoj pravac u radu, za zaposlene u instituciji, učenike. U ovoj školi sam okružena ljudima koji me cijene, i zbog toga želim da izgradim još veće povjerenje. Dajem sve od sebe da ispunim svoje ciljeve i izdignem školu na još veći nivo, povećam radni elan i unaprijedim obrazovno-vaspitni proces u školi. Ono što je meni lično važno jeste posvećenost poslu jer je bez toga uspjeh nemoguć. Osim motivacije važna je i želja za radom i napredovanje, kao i karakter koji prati stabilnost i samokontrola.

 1. Koja je razlika između pozicije profesorke i direktorke, pošto su predavali u ovoj školi?

Kao profesor –  obrazovanje učenika mi je bilo na prvom mjestom i bila sam odgovorna za postizanje najviših mogućih standarda u radu i ponašanju učenika. Naravno, bila sam mnogo bliska sa mojim učenicima. Kao direktorka, okružena sam poštovanjem mojih kolega, i to mi daje još veću volju za postizanje cilja, uz njihovu podršku naravno!

 1. Koji su vaši prvi koraci prilikom stupanja na mjestu direktora, a koji se tiču poboljšanja uslova rada u školi?

Prvi korak koji sam realizovala prilikom stupanja na mjesto direktora jeste rušenje zida koji je kvario sliku naše škole, i samim tim nas diskriminisao. zid je smetao našoj instituciji, jer smo svi jednaki, svi uživamo ista prava i tu nema mjesta diskriminaciji. Drugi korak je da smo izgradili tri nove prostorije u školi, među njima, meni najdraža “ Meeting Room” soba za sastanka, slobodne razgovore, rješavanje problema, ćaskanje profesora i učenika, psihologa, roditelja – prijatan ambijent, uglavnom. Napravljena je nova kapija, zasadili smo sadnice svijeta, postavljena je rampa, sređen parking za sve zaposlene, uređen Eko park, stavljeni stolovi i klupe za nastavu u prirodi, postavljeni stolovi za stoni tenis i slobodne aktivnosti.

 1. Recite nam nešto o uspjehu učenika na državnim takmičenjima i van države?

            Mnogo smo ponosni na naše učenike. Prvenstveno ja, kao direktorka škole, ponosim se kolegama-mentorima, na njihov rad i trud, na vrijeme koje provode sa učenicima van nastavnog programa, arezultati se vide. Naši učenici su učesnici mnogih takmičenja kako na državnom tako i na međunarodnom nivou. Izdvajam Hippo –Competition, Kengur bez granica, državno takmičenje iz jezika, posebno njemačkog. Likovni radovi naših učenika su se našli i na “Danima Dragana Radulovića” kao i na zidovima Srednje škole “ Petar Lubarda”, na njihovoj izložbi, gdje su dobili nagrade.

 1. Koji su vaši planovi za razvoj škole?

Sljedeći planovi su vezani za uređenje i proširenje ulaza u dvorište škole, gradnja kružnog toga, asfaltiranje. Zatim, otvaranje kantine da bi učenici mogli da kupuju doručak unutar škole kao i realizacija svih planova koji su predviđeni Akcionim planom.

Ovom prilikom hoću da se zahvalim donatorima koji su uvijek tu za našu školu:

 1. Futsal klub – Dolcinium direktor Beto Drenjanin
 2. Ženski rukomenti klub – direktor Hafiz Murić
 3. Futsal klub Ulcinj – direktor Bajram Baftijari
 4. Građa Comerc
 5. Ženski rukometni klub – Mustafa Mućko Kolari
 6. Sekretarijat za komunalnu djelatnost i zaštitu životne sredine – gosp. Adnanu Alibegoviću i Gazmondu Kaleziću kao i direktoru Komunalnog preduzeća Skenderu Kaleziću
 7. Zahvalnost, darežljivost i dobročinstvo vrline su koje krase velike ljude. Ovim putem u ime škole, i svoje lično, ime učenika, roditelja i nastavnika želimo da se zahvalimo Shoqata Ulqini udruženju iz New Yorka koji su iskazali svoju darežljivost i dobročinstvo tako što su nam svima olakšali rad i borbu u potrazi za novim znanjima. Hvala svima koji su potrebe djeteta stavili na prvo mjesto.

I poruka direktorke Čobaj:

Poštovani učenici, kolegice i kolege, dragi roditelji, bivši učenici, želim da vam čestitam Dan naše škole. U nadi da će nas naši učenici činiti ponosnima kroz ostvarivanje odličnih rezultata u svim sferama u kojima najprije daju svoje srce. Mojim kolegama i kolegenicima, ali i svim radnicima naše škole se zahvaljujem na timskom radu, atmosferi zajedništva, sve u želji da svaku narednu generaciju izvedemo na pravi put.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Skupština opština: IZABRANI POTPREDSJEDNICI OPŠTINE I IZBORNA KOMISIJA
Skupština opština: IZABRANI POTPREDSJEDNICI OPŠTINE I IZBORNA KOMISIJA

Na prijedlog predsjednika Opštine Omera Bajraktarija, Skupština opštine je u ponedjeljak izabrala dva potpredsjednika Opštine Ulcinj. Riječ je o Beqiru Selli, funkcioneru Demokratske partije, i

Ulcinj: SEZONA ZA OKO 30 ODSTO BOLJA NEGO LANE
Ulcinj: SEZONA ZA OKO 30 ODSTO BOLJA NEGO LANE

Iz Vlade Crne Gore zvanično je saopšteno da očekuju znatno bolju sezonu nego prethodne godine. “Svi pokazatelji koje imamo govore tome u prilog, da smo

Promaši i osvoji GEJMERSKI LAP TOP!
Promaši i osvoji GEJMERSKI LAP TOP!

Koliko puta si sastavio tiket misleći da je dobitan, ali se desi da promašiš samo jedan par? U periodu od 01.06. do 30.06. u Meridianu

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike.

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: