EPCG: PROSJEČNA POTROŠNJA U DECEMBRU U ULCINJU 38,3 EURA

Iz EPCG je saopšteno da su domaćinstva u decembru 2023. godine potrošila 150.871.037 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 23,64 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u novembru, a u odnosu na decembar 2022-e potrošnja je veća za 13,77 odsto.

“Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 41,53 eura. Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju u vrijednosti od 20,76 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 53,55 eura. U Ulcinju je ona iznosila 38,3 eura i očitana je sa 5.832 brojila”, naveli su su iz EPCG.

Čak 56,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura 14,7 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 20,3 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 8,6 odsto kupaca. Broj redovnih platiša (koji su ostvarili pravo na popust) je 163.845, odnosno 41,85 odsto domaćinstava u Crnoj Gori.

!Podsjećamo da je 8. januara počela nagradna igra “Nagradu osvoji jer nula se broji” za potrošače iz kategorije domaćinstva. Nagradna igra traje do 31. januara, a bogat nagradni fond čine 223 nagrade. Pravo učešća u nagradnoj imaju imaće svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji 31. januara 2024. godine budu imali stanje duga na računu od 0 eura. U posebnoj bazi, sa dodatnom mogućnošću da osvoje jednu od vrijednih nagrada, naći će se svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji 31. januara 2024.godine budu imali stanje duga 0 eura, a ujedno imaju aktiviran i servis “Elektronski račun“”, dodaje se u saopštenju.

Kako ističu nagradni fond od 100 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju, namijenjen je za bazu u kojoj će se naći svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji 31. januara 2024. godine budu imali stanje duga 0 eura.

“Za ovu bazu namijenjen je i nagradni fond od 10 telefona Samsung A34, 10 telefona Samsung A54 i 3 telefona Samsung S23+. Nagradni fond koji čine 100 umanjenja od 100 eura na računima za električnu energiju izvlačiće se iz baze u kojoj se nalaze potrošači iz kategorije domaćinstva, koji 31. januara 2024.godine budu imali stanje aduga 0 eura, a ujedno imaju aktiviran servis “Elektronski račun””, navode iz EPCG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih